Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás eperkrémleves

Vaníliás eperkrémleves
Vaníliás eperkrémleves
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Őszintén szólva nem szeretem a hideg leveseket, de tele volt a hűtő eperrel, úgy döntöttem, megpróbálkozom egy krémlevessel. Nagyon fini lett.:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk az epreket, és összeturmixoljuk őket, majd összeöntjük a tejjel. Ezt az egyveleget felrakjuk közepes lángra.
  2. Ezalatt a pudingport 2 kanál cukorral és fél bögre tejjel összekeverjük.
  3. Amikor az epres-tejes finomság már rotyog, hozzátesszük a maradék 4 kanál cukrot és a pudingporos keveréket.
  4. Gyakori keverés mellett újból felforraljuk. Ezt követően megvárjuk, hogy kihűljön, és pár óra betesszük a hűtőbe.
  5. Eperszemekkel vagy vaníliafagyival tálaljuk.:)
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 603
elküldve: 3
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Polett

Mióta szakács: 2013.05.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos eperkrémleves, tejszínes eperkrémleves, hideg eperkrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bobek87
Polett / bobek87 Wed, 2013-05-08 23:06

A tejszínt akkor teszem bele, amikor a tejet is az elején. (csak ezt fent kihagytam :))

283
eper 50 dkg
tej 10 dl
habtejszín 200 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 6 ek