Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-fahéjas kiflik

Vaníliás-fahéjas kiflik
Vaníliás-fahéjas kiflik
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Épp süteményszűkében voltunk, gondoltam, valami nagyon gyors kellene. Hát ez az. És finom is. Vagy ha hirtelen állítanak be vendégek, akkor is bátran ajánlom!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A leveles tésztát megkenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk a fahéj-porcukor-vaníliás cukor keverékével.
  3. Felvágjuk négyzetekre, és azokat még félbevágva háromszögekre.
  4. A háromszögeket feltekerjük kis kiflinek úgy, hogy kissé megnyújtjuk hosszában, és kihúzva (és egyik kezünkkel tartva) feltekerjük. (Ez azért kell, mert minél vékonyabb feltekeréskor, annál fahéjasabb lesz az íze.)
  5. A kész kis kifliket egy szilikonlapos tepsibe tesszük (vagy sütőpapíros), és készre sütjük (amikor szép színt kap, már jó is!)
  6. Még melegen szórjuk meg fahéjas porcukorral.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 26 959
elküldve: 11
receptkönyvben: 431
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas kis kiflik vaníliásan, édes kiflicsemege fahéjasan

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

268
leveles tészta 1 csomag
margarin 5 dkg
porcukor 5 dkg
fahéj 1 tk
vaníliás cukor 1 csomag