Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás fahéjas rúd

Vaníliás fahéjas rúd
Vaníliás fahéjas rúd
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom süti.

hozzávalók / 6 adag

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztákat 15 perc alatt készre sütjük.
  2. A langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a vaníliás krémet. A tejből, a cukorból, a vaníliás cukorból a szokásos módon sűrű pudingot készítünk, és még melegen belekeverjük a vajat, majd jól kihűtjük.
  4. A megkelt tésztát elfelezzük, és két egyenlő részre osztjuk. Majd mindkét tésztát 6-6 egyenlő részre osztjuk, és egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük.
  5. A megtöltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd még sütés előtt pihentetjük 15 percet.
  6. Míg sülnek, megolvasztunk két evőkanál vajat. 5-6 evőkanál kristálycukrot keverjünk ki egy csapott evőkanál fahéjjal. A kifliket, amint kivesszük a sütőből, megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 578
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 2

szakács

Lindus89

Mióta szakács: 2012.08.10.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes kelt kiflik, vaníliapudingos fahéjas kifli, pudingkrémes fahéjas kelt rúd

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alka003
alka003 / alka003 Wed, 2017-05-31 17:36

A RECEPTÖZÖN 2013/7-es számában benne volt ez a recept. Annyiban más az,hogy 1 csomag van.pudinghoz 3 dl tej, 2 ek cukor és 5 dkg vaj kell.
A 2 csomagból főzött krém mind elfogy? Nem folyik ki sütés közben? Olyan receptet keresek amiben jó sok töltelék van.

818
finomliszt 60 dkg
1 kávéskanál
cukor 3 ek
tej 3 dl
vaj 6 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
friss élesztő 3 dkg
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 6 ek
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 5 dkg
vaj 2 ek
cukor 5 ek
fahéj 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag