Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-fahéjas szilvakrémleves

Vaníliás-fahéjas szilvakrémleves
Vaníliás-fahéjas szilvakrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami hideg málnás-ribizlis levest szerettem volna csinálni, de sem málnát, sem ribizlit nem kaptam már... De volt szilva, ezért összehoztam ezt. :) :) :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, majd a szilvákkal együtt kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük a gyümölcsöket, a vízzel, a nádcukorral, a fahéjjal, és felforraljuk. (Én olyan méretű almákat vágtam, hogy szépen meg is puhult, és a szilva héja pedig nagyon szépen megszínezte a vizet.)
  2. A tejszínt, a fél csomag vaníliapudingot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd forráskor a leveshez adjuk. Addig kevergetjük, amíg a puding elkezd dermedni. (Ízlés szerint adható még hozzá cukor, stb. Vagy akár édesítővel is készíthető.)
  3. Miután elkészült, lehűtjük, itt még néha kevergessük meg. Majd ha teljesen lehűlt, tálalhatjuk is. Díszítésnek félbevágott szilvát rakjunk rá. (Én szívem szerint pár szem ribizlit és mentalevelet is raktam volna, de sajnos nem volt itthon.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 66 115
elküldve: 26
receptkönyvben: 982
elkészítve: 78/90
Facebookon megjelent: -

szakács

veronika.alfoldi

Mióta szakács: 2013.08.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvakrémleves vaníliával, fahéjas szilvaleves vaníliával, gyümölcsleves szilvából

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Sun, 2016-03-06 21:32

Nálunk fagyasztott szilvából készült a leves, úgyhogy a szép színhatás elmaradt. De legközelebb friss gyümölcsből is kipróbálom! :)

Flegmahcunih
Riel / Flegmahcunih Wed, 2015-11-25 18:46

Az első receptem ami nem sikerült. A vizezett tejszín ízét sem a puding sem a fahéj sem a cukor sem a gyümölcsök nem nyomták el :(

nancyangel
nancyangel Fri, 2016-07-22 09:17

20%-os tejszínnel készítettem, és mivel dupla adag tejszínt és pudingport tettem bele, igazából puding lett a leves, de így is nagyon finom! :-)

nagyzsu84
nagyzsu84 Wed, 2015-09-16 17:12

Nekem ez a kedvenc szilvás levesem. :) Már nem tudom hányszor készítettem a szezon alatt... megunhatatlan. :)

b-n
b-n Mon, 2013-08-19 10:07

Keresztlányommal (6 éves) főzőcskézünk és erre a receptre esett ma a választás. Sajnos csak csokis puding van itthon, szóval azt kihagytuk, de cukros tejföllel+étkezési keményítővel+egy kanál mézzel "u.a" az eredmény lett... :) Most hűl, félig majd pürésítve lesz. Köszönjük a receptet!

BERAN
BERAN Fri, 2013-08-16 20:05

Kedves Veronika, tényleg nagyon mutatós :), de mitől krémleves? Pürésíted a gyümölcsöket menet közben? Üdv,Anikó

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-08-09 15:55

Kedves Veronika, köszi ezt a nagyon guszta es nagyon finomnak igerkezö receptet:)
Üdv.: Marti48

374
főzőtejszín 200 ml
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
víz 5 dl
fahéj 1 kávéskanál
nádcukor 1.5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
alma 1 közepes db
szilva 7 közepes db