Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-gyümölcsös habcsóktorta

Vaníliás-gyümölcsös habcsóktorta
Vaníliás-gyümölcsös habcsóktorta
130 perc / előkészület: 50 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra gondoltam ki ezt a receptet, mert annyira jól nézett ki egy újságban. Elég időigényes, így legközelebb inkább olyankor készítem, ha nagyon ráérek, de vitathatatlanul jól néz ki és finom!

hozzávalók / 8 adag

habcsóklapok

piskóta

krém

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

habcsóklapok

  1. A habcsóklapokhoz szükséges tojásfehérjét félkeményre verjük, majd lassan elkezdjük hozzádolgozni a leszitált porcukrot. Minden kanálnyi porcukorral szép simára dolgozzuk. Addig verjük, míg szép fényes nem lesz, és a mixer botját kihúzva a hab megtartja az alakját.
  2. Két kb. 24 cm-es tortaforma olajjal megkent aljára egy-egy lapot kenünk belőle. Az egyikhez kissé több habra lesz szükségünk, mivel ennek a szélein a habzsákból kb. 2 ujjnyi széles karimát húzunk.
  3. A díszítésre szánt piskótatallérokra vékony csővel habot nyomunk, és a lapokkal együtt előmelegített sütőben 100 fokon 50 perc alatt szárítva megsütjük (a tallérokat hamarabb ki kell venni). Nem érdemes magasabb fokon sütni, mert megbarnul.

piskóta

  1. Míg a habcsóklapok sülnek, a piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét keményre verjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a sárgáját, végül pedig fakanállal óvatosan beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport.
  2. 24 cm-es tortaformában megsütjük.

krém

  1. A krémhez a tojássárgáját elkavarjuk a pudingporral, a liszttel, a vaníliás cukorral meg a cukorral, csomómentesre dolgozzuk a tejjel, és megfőzzük, kavargatva langyosra hűtjük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük.
  3. A krémet és a tejszínhabot is kettéosztjuk. Az egyik rész krémet összedolgozzuk a fele tejszínhabbal, és rákenjük a piskótára. Erre tesszük a vékonyabbik habcsóklapot.
  4. A megmaradt krémet összekeverjük a jól lecsepegtetett gyümölccsel és a maradék tejszínhabbal, majd a habcsóklapra kenjük, és ráhelyezzük a második habcsóklapot.
  5. Egy órát a hűtőben tartjuk.

díszítés

  1. A tetejét a felvert tejszínnel, a piskótatallérokkal és gyümölccsel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 310
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös habcsóktorta, vaníliakrémes habcsóktorta, tejszínes-gyümölcsös habcsóktorta, pavlova torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

572
tojásfehérje 4 db
porcukor 40 dkg
tojás 2 db
finomliszt 2 púpozott ek
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 kávéskanál
tojássárgája 4 db
cukor 8 dkg
tej 5 dl
vaníliás cukor 4 csomag
habtejszín 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
eper 15 dkg
habtejszín 1 dl
piskótatallér 8 db
eper 5 dkg