Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás habcsók

Vaníliás habcsók
Vaníliás habcsók
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly karácsonyra szerettem volna habcsókot készíteni, olyat, amilyet régen a dédink is készített. Ez a tojás-porcukor arány vált be a legjobban. Azóta több kilót készítettem, és nem csak az ünnepekre. Mindenkinek ajánlom, bármilyen ünnepi alkalomra, partira nagyszerű. Az ételfestéknek hála pedig, bármilyen színvilágú eseményen tovább emeli a hangulatot. Ha megfelelő méretűre készítjük, csinos díszítőelem lehet egy cupcake tetején.

Én legalább kétszer ennyit szoktam készíteni, ha családi összejövetelre sütöm.

hozzávalók / 4 adag

  • 4 tojásfehérje
  • 225 g porcukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 csipet só
  • ételfesték (opcionális)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyon gondosan válasszunk szét 4 tojást. Ha csak egy kevés sárgája is benne marad, nem tudjuk felverni a habot, és oda a habcsók.
  2. A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük el gépi habverővel felverni, míg teljesen kemény nem lesz, hogy ha felfordítjuk a tálat, nem esik ki belőle. Ezután két részletben adjuk hozzá a porcukrot, kb. fele-fele arányban. Ettől lesz édes és fényes a habunk. Keverjük bele a vanília aromát és az ételfestéket.
  3. Töltsük nyomózsákba (a legjobb ha csillagcsövesbe töltjük, mert úgy lesz olyan szép cakkos a habcsók), és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk ki egymás mellé a habcsókokat.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük (100 fok), és 1,5-2 óra alatt kiszárítjuk. Akkor van készen, ha már szinte maguktól elengedik a sütőpapírt.
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 501
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

kitchendiary

Mióta szakács: 2012.12.30.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habcsók, színes habcsók, habcsókok vanília aromával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!