Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás habkrémes szelet

Vaníliás habkrémes szelet
Vaníliás habkrémes szelet
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalás előtt szórjuk meg jó bőven porcukorral, és szeleteljük tetszés szerint.

hozzávalók / 12 adag

A lapokhoz:

Krémhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tejben feloldott szalalkálit, és annyi tejfölt, hogy sima tésztát kapjunk.
  2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, 20x30 cm nagyságú lapokat nyújtunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A krémhez a tojássárgákat a cukorral krémesre kavarjuk. Majd hozzákeverjük a lisztet és kb. 200 ml tejet.
  4. A többi tejet a vaníliával felforraljuk, vékony sugárban beleengedjük a lisztes keveréket, és egészen sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és azonnal óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. A lapokat a forró krémmel megtöltjük. Egy-két napig hűvös helyen állni hagyjuk, míg megpuhul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 627
elküldve: 3
receptkönyvben: 220
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes szelet, vaníliahabos sütemény, vaníliahabos krémes szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

358
sertészsír 100 g
finomliszt 400 g
cukor 50 g
1 csipet
tojás 1 db
szalalkáli 1 teáskanál
tej 60 ml
tejföl 1 ek
tojás 6 db
cukor 9 ek
finomliszt 5 evőkanál
vanília 2 db
tej 1 l