Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-kakaós-barackos süti

Vaníliás-kakaós-barackos süti
Vaníliás-kakaós-barackos süti
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcs lehet szinte bármi: meggy, cseresznye, barack, körte, alma, stb.
A képen látható édesség sárgabarackkal készült el, amit forrásban lévő vízbe merítettem, hogy a héját le tudjam húzni, majd csak a gyümölcs húsát raktam a süteménybe.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Párom nem igazán szereti sem a kakaós tésztát, sem a piskótás süteményeket, mert szerinte azok túl szárazak. Ez viszont a kedvence lett!

Egy igazán krémes, könnyű édesség, a barack savanykás íze pedig különösen jól illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgákat cukorral, sütőporral, 1 cs bourbon vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és 1 dl tejet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá keverjük.
  2. A tésztaalaphoz óvatosan, adagonként hozzákeverjük a tojásfehérje habját.
  3. A tészta felét átöntjük egy másik tálba, ahol hozzákeverjük ízlés szerinti kakaóport.
  4. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, -lisztezünk, majd beleöntjük a "fehér" tésztát. Ezt 200 fokos (előmelegített) sütőbe rakjuk kb. 3 percre, hogy a teteje kissé megszilárduljon, és ne keveredjen össze a kakaós tésztával, amit 3 perc után ráöntünk.
  5. Mikor a kakaós tészta teteje is megszilárdult (de még nyers a tészta), rárakjuk a gyümölcsöt. Visszatesszük a sütőbe, és visszavesszük 150 fokra. Szúrópróbáig sütjük.
  6. A krémhez a vaníliás pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük, és hagyjuk kihűlni. 
  7. A margarint és a másik csomag vaníliás cukrot a már hideg pudinghoz keverjük robotgéppel.
  8. Mikor a tészta kihűlt, óvatosan rákenjük a krémet, és a tetejét megszórjuk kakaóporral.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 026
elküldve: 2
receptkönyvben: 234
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

dojia

Mióta szakács: 2011.07.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgabarackos-pudingos sütemény, kakaós-barackos szelet

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dojia
dojia / dojia Fri, 2011-08-05 10:01

Judit, örülök, hogy sikerült és ízlett nektek is! :) A tejszínhab jó ötlet, én is ki fogom így próbálni legközelebb.

n.judit70
n.judit70 Sat, 2011-07-30 21:51

Dojia! Megsütöttem tökéletes lett,mind elfogyott.Nagyon ízlett mindenkinek. Igaz egy kicsit változtattam rajta, tettem a tetejére egy vékony réteg tejszínt /Hulala 2 dl /,úgy reszeltem rá csokit.Köszönet a receptért!

n.judit70
n.judit70 Fri, 2011-07-29 10:52

Klassz recept, most akarom kipróbálni, remélem sikerül.Köszi.

dojia
dojia / dojia Fri, 2011-07-29 09:10

Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm! :) Készítsétek el, megéri!
Sosem gondoltam volna, de írni sokkal nehezebb a sütés-főzésről mint csinálni. Sajnálom, hogy több képet nem lehet feltölteni. Az abszolut kezdőknek sok segítséget adna, hogy el tudják képzelni, mit fognak csinálni.
Feltöltöttem még egy receptet (elfogadás alatt áll), ott már igyekeztem menet közben is képeket készíteni, és beszúrni. Talán így szemléletesebb :)

Gillingalang
Gillingalang / Gillingalang Tue, 2011-07-26 14:47

Klassz a recept, szerintem érthető is, érződik, hogy valóban elkészítették és nem könyvből másolták, talán ez zavaró lehet annak, aki receptkönyv alapján süt. El fogom készíteni, nagyon ínycsiklandóan néz ki!:-)

Lou1989
Lou / Lou1989 Tue, 2011-07-26 11:32

Kezdek rájönni, hogy ez az egész NoSalty oldal egy merénylet az ízlelőbimbók ellen!:D
Eszméletlen jól néz ki ez a süti! Gratula! A "nyelvezettel" meg semmi gond. Nem könyvet akarsz írni, hanem finomat sütni/főzni! Ahhoz tökéletes:D

dojia
dojia / dojia Tue, 2011-07-26 10:14

Pedig már kezdtem gondolkodni, mit írhatnék másképp. Első recept, amit felraktam, ráadásul általában mindent "érzésre" csinálok, sosem receptkönyvekből, így a leírások nyelvezetét sem ismerem annyira. Nem lepődnék meg, ha mások sem értenék..
Ha van javaslat, szívesen veszem. Talán nem ártana egy elemző csapat ezekhez a receptekhez is :)

Judit71
Judit71 Thu, 2011-07-28 21:59

Dojia! Nem kell ide elemző csapat, csak józan paraszti ész, meg minimális gyakorlat a sütésben. Hidd el, semmi gond a leírással! Csak így tovább!:) Várjuk a többi receptet is.

khicsy
khicsy Tue, 2011-07-26 08:34

Ne aggódj, ezzel a leírással minden rendben van. Csak csináld lépésről-lépésre és sikerülni fog.

Lidi
Lidi Tue, 2011-07-26 07:06

Nekem ez nagyon össze-vissza van leírva! :(
De különben nem lenne rossz!

516
tojás 6 db
finomliszt 5 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
margarin 20 dkg
tej 6 dl
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
sárgabarack 7 db
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek