Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás kosárkák sült habbal

Vaníliás kosárkák sült habbal
Vaníliás kosárkák sült habbal
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a kis desszerteket, könnyen tálalhatóak és csinosak. :) Finom volt, hamar elfogyott, a tésztája inkább kekszes állagú.

Több kép a készítésről a blogomon.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A pudingos krémhez

A sült habhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasszuk föl a margarint, keverjük össze a tojássárgákkal, cukorral, liszttel és 1 ek fahéjjal. Gyúrjuk össze egy labdává.
  2. Használjunk muffin formákat (24 db), kenjük ki margarinnal, szórjuk be liszttel.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát, és egy pohárral vagy kör alakú tésztakiszúróval vágjunk ki belőle köröket. Nyomkodjuk bele a formákba kosár alakra.
  4. Süssük meg előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (180 fokon, hőlégkeverésen, ha lehet).
  5. Közben a tejjel, cukorral főzzünk meg egy vaníliás pudingot (én habverővel kevergettem közben, így könnyedebb, habosabb állagú lett a puding).
  6. Ha készen vannak a kosárkák, egy-egy evőkanálnyi pudinggal töltsük meg.
  7. Egy kis cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjét.
  8. Kanalazzuk a kosárkák tetejére, és süssük még 5 percig, hogy megsüljön rajta a hab is.
  9. Én gránátalma magokkal díszítettem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 769
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes kosárkák, pudingos kosárkák, vaníliakrémes kosárkák gránátalma maggal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Habcsók Mézi
Habcsók Mézi / Habcsók Mézi Thu, 2013-11-14 16:19

Szia Gabi! :)
Én szilikonos muffin formákat használtam (valószínüleg arra hitted, hogy papír, mert szép színesek), belőlük csak ki kellett nyomni a kosárkát, és egyszerűen kijött. A kosarak fala nekem is lejjebb csúszott, kb a felére, de még így is egész kosaras a megjelenése, ahogy a képen is látszik. A tésztája amikor kiveszed a sütőből a linzer és a zabkeksz közötti állagú, ami később puhul. Nekem akkor ízlett a legjobban, amikor már kihűlt.

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-11-10 13:36

Szió,
épp kapóra jöttél:) 2 kérdésem van: muffinsütőben csinálnám, nem csúszik le a tészta? (sajnos jártam már így) A kekszes utalás nekem kevés, mivel többféle keksz van. A süti rögtön puha, vagy később puhul meg, ha igen mennyi idő kell hozzá? Megnéztem a blogodat is. Egy picit összezavartál, ott muffinpapírba raktad. Azt meg kikenni lisztezni elég bajos. Köszi a választ. Üdv: Gabi

318
margarin 150 g
tojássárgája 2 db
cukor 200 g
finomliszt 300 g
fahéj 1 teáskanál
tej 3 dl
cukor 4 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojásfehérje 1 db
cukor 2 ek
gránátalma 1 db