Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás krémmel töltött profiterol

Vaníliás krémmel töltött profiterol
Vaníliás krémmel töltött profiterol
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni krémes desszert, pláne ha a tölteléket alaposan, simára turmixoljuk. Én kanál segítségével szoktam a diónyi halmokat tenni. Szépen megnőnek. Ez a mennyiség kb. 25 darabra elég, megéri többet készíteni belőle. A tejszín díszítést nyugodtan el lehet hagyni...

hozzávalók / 3 adag

A profiterolhoz

A töltelékhez

A csokikrémhez

ajánlat

Egy gazdag leves mellé kiváló desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához felforraljuk a vizet. Beletesszük a vajat és a sót, majd a lisztet. Összekeverjük, amíg el nem válik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről.
  2. Egyenként elkeverjük mindkét tojással. Nyomózsákba töltjük, vagy két evőkanál segítségével halmokat rakunk egymástól kicsit távolabb a sütőpapíros tepsibe. (Kb. 25 diónyi halom lesz belőle.)
  3. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. (Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt!)
  4. Közben készítsük el a tölteléket: a tejben elkeverjük a lisztet, majd péppé főzzük állandó kavargatás mellett. A vajat a cukrokkal kikeverjük, és a kihűlt péppel simára keverjük. A felvert tejszínt hozzáforgatjuk.
  5. Miután megnőttek és szépen megsültek a tészták kivesszük, és mindegyik közepébe apró lyukat szúrunk egy fogvájóval, hogy az esetleges gőz ki tudjon jönni.
  6. A kis gombócokat töltsük meg a töltelékkel azon a lyukon, amit szúrtunk rajta. Tortadíszítő hegyes végével, vagy nyomózsákkal.
  7. A csokoládékrémhez egy tálba tesszük a csokit, kakaóport, cukrot, pudingport, és a tejjel elkeverve lassú tűzön melegítjük. A végén hozzáadjuk a vajat.
  8. Rászedjük a töltött profiterolokra, lehűtjük. Tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 680
elküldve: 2
receptkönyvben: 184
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
760 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

profiterol tejszínes vaníliakrémmel, tejszínes-vaníliás profiterol, csokoládés halmok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

menyuska
menyuska Sun, 2012-01-22 11:49

Hát ez Isteni finom! A bolti ezzel a finomsággal köszönő viszonyban sincsen! El is mentettem magamnak, és többször is el fogom készíteni az biztos! Köszönöm! :)))

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2012-01-22 12:40

Szia menyuska!Te aztán nem lazsálsz!!A családod örülhet,hogy ilyen vagy! :-))-örülök ha ízlik!

1290
víz 1.25 dl
vaj 5 dkg
1 csipet
finomliszt 7.5 dkg
tojás 2 db
tej 1.5 dl
finomliszt 2 púpozott ek
vaj 7 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2 dl
tejcsokoládé 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 2 ek
csokoládés pudingpor 2 tasak
tej 2.5 dl
vaj 3 dkg