Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás krémtúró

Vaníliás krémtúró
Vaníliás krémtúró
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a krémtúrót, ezért próbálkozunk házi verzióval.
A pudingtól megköt, kicsit szilárdabb lesz, de szerintem jó íze van :-).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk (1 decivel elkeverjük a pudingport és a cukrot, a 3 deci tejet felmelegítjük, majd hozzákeverjük a pudingos tejet is. 2-3 percig forraljuk).
  2. 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a villával kicsit szétnyomkodott túrót.
  3. Elkeverjük alaposan az egészet, majd krémesre turmixoljuk. Kóstóljuk meg, hogy elég édes-e nekünk, ha nem, akkor tegyünk még bele cukrot, és turmixoljuk még egy kicsit.
  4. Tálkákba öntjük, hűtőben lehűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 170
össznézettség: 177 151
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 202
elkészítve: 100/122
Facebookon megjelent: 1

szakács

Janka

Mióta szakács: 2010.04.15.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós vaníliás puding, krémtúró, vaníliás túrókrém

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2019-10-15 02:31

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.10.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2019-02-02 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.02.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-11-18 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

bármit csak egyszerűt
bármit csak egyszerűt Sat, 2015-12-05 22:44

Nálunk sajnos nem aratott akkora sikert. Pici cukrot is elbírt (pedig nem szeretünk semmit túl édesen) és sokkal-sokkal több vaníliát. Azonban lehűtve sem lett sajnos az igazi. Nem tudom mi lehetett a baj. Lehet, hogy a túró hibája. Pedig megpróbáltam mindent ugyanígy csinálni.

KK69
KK69 Sun, 2015-05-24 09:57

Köszi a receptet! Mindenki meg volt vele elégedve. :)

Csuprocska
Sziszike2383 / Csuprocska Wed, 2014-10-01 20:33

En egy kicsit változtatva de elkeszitettem :)Mivel emlitetted ,hogy egy kicsit bekott a pudingtol en igy fel liter tejjel csinaltam es az itteni turo amihez hozzajutottam 20 dekas kiszereles (wales) a tobbi stimmelt es turmix gepben kevertem simara par percig.Az állaga isteni , kremes lagy es kisse habos konnyu finomsag lett belole :) Tapasztalatom szerint ugy válasszunk turot amirol tudjuk hogy nagyon finom nekem ez nem igazan sikerult es ezt visszaerzem rajta .Koszi a receptet !

aantee
aantee / aantee Tue, 2014-02-04 19:46

Túró helyett egy kis dobozos 20%-os tejföllel is érdemes megpróbálni. Én még csak úgy ismertem (hamis túrós sütireceptből), de nekem nagyon ízlett.

andilawyer
andilawyer Tue, 2012-10-16 19:10

Kedves Janka!

Nagyon köszi ezt a jó ötletet, mi is nagy "krémtúrósok" vagyunk, de így házilag elkészítve finomabb, mint a bolti! Na és persze megnyugtató a tudat, hogy mindenféle íz-, állagjavító, és színezékmentes. Én még kevertem hozzá egy kis tejszínt is - másból maradt, és így fel tudtam használni. Annyira-annyira finom!:)

Üdv:Andi

ljanka
Janka / ljanka Tue, 2012-10-16 19:28

Örülök neki, hogy ízlett. Hmm, lehet, hogy nekem is kéne hamarosan csinálni, már rég volt itthon :-). És ízre tudod máshogy is variálni.

selawy
selawy Sun, 2012-09-30 15:01

Szia! Megcsináltam recepted és fenséges lett még a saját extráimmal is...:D mivel imádom a banános krémtúrót ezért raktam bele másfél érett banánt is :) Fenséges lett és már megint hűl egy adag a hűtőben :) :P

krisztina1125
krisztina1125 Mon, 2012-07-09 17:10

Láttam sokaknak problémát okozott a túró darabossága, ezért gondoltam, megosztok egy tippet :) Ma megcsináltam laktózmentes túróval (Schwarzwaldmilch)! Azért ezzel,mert a kisfiam tejérzékeny volt, mára már kinőtte, de akkoriban ezt a túrót használtam, és annyira krémes, egyáltalán nem darabos,nem kell turmixolni, egyszerűen el kell keverni. az ilyen receptekhez épp ideális. Tettem bele vaníliás cukrot, és mazsolát is, és mit ne mondjak, az íze határozottan hasonlított a vaníliás krémtúróéra! :D Köszönöm a receptet!!!

ljanka
Janka / ljanka Mon, 2012-07-09 19:54

Köszi a tippet. Igen, én is találkoztam már annyira krémes túróval, hogy abban keresni kellett volna a darabokat. Mondjuk én normál, nem laktózmentes túrónál is láttam ilyet, vmi tégelyes (kis dobozos) volt, talán Landmilch, de már nem tudom a márkát.

krisztina1125
krisztina1125 Thu, 2012-07-26 12:40

Tényleg, valóban, én is találkoztam már ilyennel, ha jól emlékszem, akkor Lidl márka.

killercsaj
killercsaj Sat, 2012-07-07 20:05

Ha ugyanezt a receptet nem főzős pudingporral csinálom meg, úgy is elképzelhető? Már csak azért is, mert nekem csak Gála vaníliáspudingpor van itthon, és ha jól tudom abban alapból van vanília és cukor, azzal csak szimplán össze kéne keverni a túrót. Mindenesetre jól hangzik a recepted, köszi a tippet! :)

kfvera
kfVera / kfvera Wed, 2012-08-08 19:00

Én régebben már próbáltam Gálával és egy kis reszelt citromhéjjal, de nekem úgy annyira nem jött be... Mivel a pudingos megoldással egyszer már nem volt annyira jó a krémtúró, eszembe se jutott, hogy főzőssel is kipróbáljam, de most kedvet kaptam hozzá, hátha ennyi a siker kulcsa. :)

ljanka
Janka / ljanka Sun, 2012-07-08 10:45

Szerintem megpróbálhatod nyugodtan Gála-ból is, nem hiszem hogy fog neki ártani :-)

ljanka
Janka / ljanka Tue, 2012-06-19 15:46

Azért turmixoltam, hogy a túró kicsi darabjai simává váljanak, de enélkül is meg lehet csinálni / enni.... már ha nem zavar majd, hogy kis túródarabok vannak benne :-)
Habverővel, bár valamennyire biztos, de szerintem nem lehet teljesen simára keverni, az előbb írt kis túrómorzsákat a habverő nem fogja pépessé aprítani.

bedit77
bedit77 Wed, 2012-04-04 15:04

Nagyon szeretem a túrókrémeket, és ez a pudingos verzió is remekül hangzik. Most készítettem el, de a receptnek van egy hiányossága. Nem ad útmutatót arra vonatkozóan, hogyan lehet azt megoldani, hogy ne forrón essen neki az ember. Csak egy reményem maradt: ha melegen ennyire finom, milyen lehet hidegen?! :) Lehet, hogy csak holnap tudom meg, mert a túró felkerült a holnapi bevásárlólistára is...

ljanka
Janka / ljanka Wed, 2012-04-04 19:55

Hááát, a tippem akkor: jóllakott állapotban (pl. ebéd után, amikor volt desszert is) kell elkészíteni, hátha akkor nem akarja az ember felfalni :-).
Amúgy örülök, hogy így "elcsábított" a végeredménye.

Arianne113
Csillus / Arianne113 Tue, 2011-10-18 14:48

Szió! Most készítettem el, volt itthon maradék túróm, és mondhatom nagyon finom lett :) Most hűl megy a hütőbe :) Kíváncsi vagyok mit mond a párom majd :)

jvaleria
jvaleria / jvaleria Mon, 2011-04-04 22:25

Szia! Jó ötlet, van is itthon minden hozzá. Megvan a holnapi desszert. :)
Szerintem még teszek bele egy kis vaníliás cukrot.

ljanka
Janka / ljanka Tue, 2011-04-05 09:21

Szia! Igen, a vaníliás cukor is csak jót tehet neki :-)
Mondjuk nálam igazi vaníliás cukor van (cukorba beletettem vaníliarudat), és abból használok, csak elfelejtem néha ezt a receptbe is megírni....

Ildiko34
Ildiko34 Mon, 2011-04-04 14:10

Nagyon jónak hangzik,biztos finom is!Kifogom próbálni! 2 picikém örülni fog neki! Ildikó34

230
tehéntúró 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 ek