Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás krémtúró házilag

Vaníliás krémtúró házilag
Vaníliás krémtúró házilag
13 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerestem, kutattam egy finom recept után, mivel imádom. A bolti tele van ízfokozóval, ezért az otthoni nem lesz pont olyan, de nagyon finom!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral keverjük habosra.
  2. Keverjük hozzá a pudingport, majd egy kevés tejjel lazítsuk fel.
  3. A maradék tejet a sóval forraljuk fel, majd a tojásos keveréket öntsük bele, és főzzük sűrűre. Kb. 2-3 perc. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A túrót villával törjük össze, adjuk hozzá a kihűlt pudingos alapot, majd bormixerrel mixeljük simára. Vagy teljesen simára, vagy kicsit darabosra, úgy rusztikusabb.
  5. 8 kis tálkát készítsünk elő. 4-be tegyünk simán a vaníliás krémtúróból, majd a maradékba keverjünk bele ízlés szerint mazsolát, és osszuk el a másik 4 kis tálkába.
  6. Díszítsük mazsolával és/vagy mentalevéllel a tetejét, tegyük a hűtőbe, és hagyjuk hűlni 2-3 órát. Fogyasszuk jóízűen, jókedvvel. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 973
elküldve: 3
receptkönyvben: 209
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémtúró, vaníliás túródesszert, krémtúró házilag

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

stuncsi
stuncsi Mon, 2018-03-05 10:40

Tökéletes alaprecept! Igazi krémtúró lett belőle! A variációk száma ezzel a recepttel végtelen. Kakakós pudingporral, csokis lesz, kekszet beletörve, kekszes krémtúró. Köszönöm ezt a remek receptet! :) Egy apró megjegyzés: a tojásokat rögtön a főzőedénybe keverem ki a pudingporral, fokozatosan adagolva az összes tejet a pici sóval. Attól tartok, hogy a forró tej összerántja a tojássárgát.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-03-11 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

218
tojássárgája 4 db
cukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 2 ek
tej 4 dl
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
mazsola 1 marék
menta 0 ízlés szerint