Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-mazsolás krémtúró

Vaníliás-mazsolás krémtúró
Vaníliás-mazsolás krémtúró
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A házi készítésű ételek híve vagyok, amit csak lehet, magam csinálok meg. A bolti késztermékek csordultig vannak mindenféle tartósítószerrel, ízfokozóval, állományjavítóval, stabilizátorral, kedvenceinkkel, az E betűkkel, és még sorolhatnám... Mivel azonban mindig is imádtam a krémtúrót, úgy gondoltam, hogy veszek egy adag túrót, és majd itthon csinálok. A túrót be is szereztem, már csak a megfelelő receptet hajtottam. Őszintén szólva egyikre sem fűlött a fogam, ezért hát úgy határoztam, hogy rögtönözni fogok egy kicsit, így került be a képbe a 20%-os tejföl, amit önmagában is nagyon szeretek. Elsőre talán a túró-tejföl párosról inkább a túrós csusza jut az eszünkbe, de higgyétek el, az eredmény egy nem várt ízvilág. Ugyanis amit sikerült már elsőre összehoznom, arról nekem elsőre a hagyományos, bolti krémtúró jutott az eszembe, és nagy megkönnyebbüléssel falatozhattam tudván, hogy nincs benne sem tartósítószer, sem más. Semmi sem venne rá más krémtúró recept kipróbálására, úgyhogy tényleg bátran merem ajánlani.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ajánlom kicsiknek és nagyoknak; mindenkinek, aki rajongója eme nemesen egyszerű, mégis varázslatos ízű desszertnek! Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a túrót törjük át villával egy tálban. (Inkább a papírba csomagolt változatot javaslom, mert saját tapasztalataim szerint a zacskós túró jóval szárazabb.)
  2. Az áttört túróhoz adjuk hozzá a púpos evőkanál tejfölt, kb. egy evőkanál porcukrot, illetve a vanília kivonatot (két kupaknyit szoktam tenni bele, nem összetévesztendő az aromával).
  3. Mindezt botmixerrel alaposan összedolgozzuk. Amennyiben nem elég édes, adhatunk még hozzá porcukrot, de aki folyósabbra szereti, tejfölt is tehet hozzá, de azért óvatosan. Ezek után ismét bevetjük a botmixert.
  4. Miután mindezzel megvagyunk, adhatunk hozzá mazsolát is, ami természetesen el is hagyható. Viszont ha már teszünk bele, akkor figyeljünk arra, hogy ne túl sokat adjunk hozzá, mert a mazsola önmagában is nagyon édes, és ez még inkább megédesítheti a krémtúrót is. Más dolgunk viszont már nincs is, csak tálalni és elfogyasztani. :)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 983
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

OrdinaryMagic

Mióta szakács: 2011.05.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrókrém, mazsolás krémtúró, tejfölös krémtúró

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

250
tehéntúró 250 g
tejföl 1 ek
porcukor 1 ek
vanília kivonat 2 kávéskanál
mazsola 1 marék