Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás és mogyorós krémmel töltött muffin

Vaníliás és mogyorós krémmel töltött muffin
Vaníliás és mogyorós krémmel töltött muffin
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekeim szerettek volna sütit enni, és nem volt kedvünk órákig a konyhában sürgölődni. Ezért a kislányom kitalálta, hogy süssünk muffint. Stahl Judit Gyors muffinok c. könyvében találtam a receptet, de a krémet kicsit továbbgondoltam. Németországból kaptam igazi mogyoróvajat, és ezt tettem a krémbe a pudinghoz. Azt hiszem a kép magáért beszél, mert isteni lett!!!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A vaníliás töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

ajánlat

Ajánlom reggelire és kiadós uzsonnának is. De vendégváró desszertnek is kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékhez egy csipet sót szórunk, és lágy habbá verjük. Apránként hozzászórjuk a cukor egyharmadát, és keményre verjük.
  2. Ezután a tojássárgákhoz öntjük a maradék cukrot, a vizet, olajat és a vaníliás cukrot, valamint a citromhéjat. Az egészet 5-6 perc alatt felhabosítjuk.
  3. Összeállítjuk a tésztát. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel, egy csipet sóval és a sütőporral, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás habba, majd jöhet utána a fehérjehab is.
  4. A kész tésztákat elosztjuk egy muffinsütő 12 horpadásába. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A töltelékhez a pudingot csomómentesre keverjük egy kis tejjel és kristálycukorral.
  6. A többi tejet feltesszük forrni. Mikor felforrt, beleöntjük a pudingot, és keményre főzzük állandó kevergetés mellett.
  7. Ha kihűlt, kétfelé vesszük. Az egyik felébe vaníliás cukrot vagy vaníliarúd kikapargatott belsejét tesszük. A másikba pedig belekeverünk 5 dkg igazi mogyoróvajat (nem Nutellát). Ízlés szerint édesíthetjük még cukorral.
  8. A kihűlt muffinok kalapját levágjuk, felváltva megtöltjük a kétféle krémmel. Díszíthejük még színes vagy étcsokis tortadarával, eperrel, málnával vagy bármivel, ami van otthon! :)
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 229
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

ms.chef

Mióta szakács: 2010.04.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töltött muffin, vaníliapudingos muffin, mogyoróvajas muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

582
tojás 3 db
2 csipet
cukor 10 dkg
finomliszt 15 dkg
víz 0.5 dl
olívaolaj 0.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 kk
étkezési keményítő 1 evőkanál
sütőpor 1 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
cukor 1 ek
mogyoróvaj 5 dkg