Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás papucs Habcsók Mézi konyhájából

Vaníliás papucs Habcsók Mézi konyhájából
Vaníliás papucs Habcsók Mézi konyhájából
52 perc / előkészület: 40 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, könnyed tészta, puha, krémes, vaníliás töltelékkel. Egy kis gyümölcs csak dob rajta. A tetejét szórhatjuk porcukorral. Nálunk nagyon hamar elfogyott. :) A tészta elkészítéséhez segíthet a blogom, ahol lépésről lépésre képekkel is bemutatom a készítését.

hozzávalók / 9 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a hajtogatott tésztát. Ehhez az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a porcukor egy kis részét is belekeverve.
  2. Majd szitáljuk össze a kétféle lisztet, és egy nagyobb mennyiségű margarint kivéve, gyúrjuk össze egy labdává az összes tészta hozzávalót, az élesztős tejjel együtt.
  3. Szobahőmérsékleten pihentessük 20-30 percet, celofánnal lefedve, vagy egy tároló dobozban, hogy ne száradjon ki.
  4. Majd egy késsel vágjuk egy X alakot bele a labdánkba. Az X 4 felé osztja a tésztát, s kezünkkel nyúljunk a tészta közepéig, és húzzuk ki a tészta füleit, majd ezeket nyújtsuk is le sodrófával, hogy legyen egy olyan + alakú tésztánk, hogy középen több tészta van, a fülek pedig vékonyak.
  5. Ide a kereszt közepébe helyezzük a téglalapra formált margarinunkat, majd a tésztafüleket egyenként ráhajtjuk, így becsomagoljuk a zsiradékot.
  6. Nyújtsuk ki óvatosan téglalap alakúra, ne szakadjon szét a tésztánk. Majd a tésztát hajtsuk 3 rétegűre (két szélét hajtsuk középen egymásra), majd nyújtsuk ki újra. Majd hajtsuk 4 rétegesre (két szélét behajtani, majd a két oldalt egymásra), és így hagyjuk pihenni a hűtőben 20-30 percet.
  7. Közben készítsük el a tölteléket. Melegítsük meg a tej 3/4-ét, s a maradék 1/4-hez keverjük hozzá a cukrot és a vanília pudingport, valamint egy tojássárgával dúsítsuk. Csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a meleg tejhez, és felfőzzük.
  8. Utána a nyújtást a tésztán megismételjük, és hajtogatunk még egy 3 rétegeset, és kinyújtjuk utoljára. (Ebből az adagból 4 sütet fog kijönni, amit az utolsó nyújtásnál nyújthatunk külön-külön 3 mm vastagságúra.)
  9. Vágjuk fel négyzet alakokra, kb 4*4 cm-re. Átlósan töltsük meg a krémmel, és vágjunk a közepére kis mandarindarabokat.
  10. A két csupasz sarkát a tésztának kenjük meg tojássárgájával, vagy egy kis vízzel, hogy ragadjanak, majd középre hajtjuk őket, és a közepét a papucsoknak erősebben benyomjuk, hogy ne nyíljanak szét.
  11. Tetejüket is megkenhetjük tojássárgájával, hogy fényes legyen. Sütőpapíros lemezen sütjük, 200 fokon 12-15 percig tálcánként.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 918
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes papucs, mini vaníliás papucs, papucs vaníliás töltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

629
élesztő 3 dkg
tej 2.5 dl
porcukor 5 dkg
finomliszt 40 dkg
rétesliszt 10 dkg
margarin 3 dkg
1 dkg
tojássárgája 2 db
margarin 27 dkg
tej 6 dl
cukor 6 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
tojássárgája 2 db
mandarin 4 közepes db