Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás pillangó

Vaníliás pillangó
Vaníliás pillangó
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vaníliás pillangót a páromnak sütöttem, mikor elutazott. Gondoltam, ez is lesz olyan finom útravaló, mint a hamuban sült pogácsa:)! Kicsit sajnáltam, hogy sütés közben még tovább kelt a süti, és így elveszítette igazi pillangó alakját, de az ízén a formája igazán semmit sem változtatott:)!!!

hozzávalók / 5 adag

Tésztához:

  • 500 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 20 g élesztő
  • 5 g só
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojássárgája

Töltelékhez:

  • 50 g vaj
  • 60 g cukor
  • vanília aroma
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az élesztőt egy kis tejben egy pici cukorral felfuttatjuk. Míg ez tart, a többi hozzávalót előkészítjük.
  2. A lisztet, a tejet kissé megmelegíthetjük, a vajat felolvasztjuk.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és rugalmas, a kézhez nem tapadó tésztát gyúrunk belőle.
  4. 20 percig meleg helyen kelesztjük, egyszer átgyúrjuk, majd újból kelesztjük további 20 percig. A tészta akkor jó, amikor már legalább kétszeresére kelt, és szép sima a felülete.
  5. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a tetszés szerinti vanília aromát.
  6. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, nagyjából ujjnyi vastagságúra. Megkenjük a vaníliás töltelékkel, majd feltekerjük. Így egy hosszú tekercset kapunk, amit hosszúkás, trapéz alakra felvágunk. A trapézok közepét egy fakanál nyelével vagy egy kés életlen felével hosszanti oldalán benyomjuk. Így kapjuk a pillangóra emlékeztető formát.
  7. A pillangókat vajazott, lisztezett tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 313
elküldve: 3
receptkönyvben: 106
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás kelt pillangó, vaníliás kelt tészta, kelt tészta vaníliás töltelékkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!