Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás piros gyümölcsleves

Vaníliás piros gyümölcsleves
Vaníliás piros gyümölcsleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a mai napi ebéd első fogása. Nagyon finom üdítő leves, és melegben hidegen kifejezetten ajánlom. A Férjem különösen szereti a gyümölcsleveseket, és mivel nyár van, ez a gyümölcslevesek szezonja. Így én is készítgetem a gyümölcsleveseket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én szoktam málnát is beletenni, de akkor 30 dkg eper, 30 dkg málna, 30 dkg meggy és 30 dkg eper az arány (persze plusz mínusz 1-2 dkg). Csak most nem volt itthon málna, így az kimaradt. De majd jövő héten így készítem el, úgyis el kell készítenem az idei adag málnaszörpömet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, kicsumázzuk.
  2. 1,7 liter vízzel felöntjük.
  3. A citromot alaposan megsikáljuk, és karikára vágjuk. Beletesszük a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt a levesbe. Felforraljuk. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük.
  4. Közben a főzőtejszínt kikeverjük a pudingporral, a cukrokkal.
  5. Ha letelt a főzési idő, hőkiegyenlítéssel behabarjuk a levesünket. Ha kell, utána ízesítünk.
  6. Melegen, hidegen egyaránt finom üdítő leves.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 728
elküldve: 5
receptkönyvben: 45
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes cseresznyés epres gyümölcsleves, gyümölcsleves piros gyümölcsökből, vaníliás gyümölcsleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dalos Tímea
Dalos Tímea Thu, 2014-07-10 16:14

Kedves Kinga,
én is elkészítettem a recepted alapján ezt a levest és nagyon ízlett mindenkinek. Az említett gyümölcsökön kívül tettem hozzá epret és ribizlit is. Kristálycukor helyett pedig nádcukor került bele. Nem igazán kedvelem a gyümölcsleveseket, de ez nekem is bejött. Ezentúl gyakrabban fogom elkészíteni, köszönet érte Neked.
Üdv: Tímea

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2014-07-10 16:55

Kedves Tímea!
Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek a gyümölcslevesem, és hogy ezt a levest még Te is megkedvelted. És teljesen igazad van, mert ez a leves akkor a legjobb ha mindenféle finom gyümölcs van benne, lehetőleg piros, hisz az is a neve. A nádcukor ad egy kellemes kicsit karamellásabb ízt neki. Kellemes nyarat, és jó sütést-főzést kívánok!
Üdvözlettel:Kinga

KatoNeni81
KatoNeni81 Sat, 2013-07-06 19:46

Koszonom szepen ezt a jo receptet. Eletem elso gyumolcslevese es olyan finomra sikerult.
En mirelit gyumolcsbol keszitettem es csak 17dkg cukrot tettem hozza, igy is egy kicsit edes, de nem baj mert meg citromot lehet hozza tenni. Koszonom megint :)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2013-07-07 08:31

Kedves KatoNeni81!
Nagyon szívesen! A cukor mennyisége persze függ a gyümölcs édességétől, és az ízléstől is (a Férjem nagyon édesszájú, neki nagyon ízlett, még frissen-melegen belapátolt belőle egy hatalmas adagot). És én friss gyümölcsökből készítettem, de persze nagyon finom fagyasztott gyümölcsökből is, sőt befőttből is el lehet készíteni, csak akkor még kevesebb cukor kell hozzá. Nagyon örülök,hogy elkészítetted és ízlett, és ezt megosztottad velem. Üdvözlettel:Kinga

574
meggy 40 dkg
cseresznye 40 dkg
eper 40 dkg
citrom 1 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
főzőtejszín 400 ml
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 tk
szegfűszeg 1 tk
víz 17 dl