Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás pitetorta bogyós gyümölcsökkel

Vaníliás pitetorta bogyós gyümölcsökkel
Vaníliás pitetorta bogyós gyümölcsökkel
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető tortával szerettem volna meglepni a férjemet, ami gyorsan elfogy tekintve, hogy holnap elutazunk.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrjuk, folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát két réteg folpack között kinyújtjuk 31-32 cm-es átmérőjű körré (sütőforma 25 cm, az oldalát is fedje a tészta).
  3. A sütőformába fektetjük a kinyújtott tésztát, és sütőpapírral letakarjuk, sütőbabbal teletöltjük, hogy a tészta megtartsa a formáját, és ne púposodjon fel.
  4. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre vakon sütni, majd a sütőpapírt a babbal kivesszük, a tészta felületét pedig tojásfehérjével megkenjük, és további 5-6 percre visszatesszük a sütőbe, hogy mindenütt aranybarnára süljön.
  5. Ha elkészült, kivesszük hűlni.
  6. A vaníliakrémhez a tejet a vanília kikapart magjaival feltesszük melegedni.
  7. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet is.
  8. Amikor a tej már forró, néhány kanállal a tojásokhoz adunk, amit folyamatosan keverünk. Ezt ismételve mindig fokozatosan adjuk hozzá a forró tejet, majd visszaöntjük a lábasba. Folyamatosan keverve besűrítjük, majd kihűtjük, miközben keverjük (robotgépbe téve könnyebb).
  9. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt krémbe keverjük, a tésztára öntjük. Tetejét megszórjuk gyümölccsel, és hűtőbe tesszük néhány órára.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 497
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bogyós gyümölcsös pite, főzött krémes pite, vaníliakrémes pite

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-08-26 16:18

Sokszor pont az egyszerü etkek "oberoljak" a bonyolultakat! Pont nekem valo recept, leven nem vagyok igazan "cukrasz", csak gyakorlo kiskukta...

Nagyon szep, es kellemes üdülest kivanok! (Nyaralast kivanni mar kesö). . .
Marti

488
tönkölybúza liszt 20 dkg
vaj 15 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 6 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojásfehérje 1 db
habtejszín 2 dl
tej 5 dl
vanília 1 db
cukor 10 dkg
tojássárgája 5 db
kukoricaliszt 2 púpozott ek
áfonya 10 dkg
málna 6 dkg
piros ribizli 4 dkg