Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás rebarbaraital

Vaníliás rebarbaraital
Vaníliás rebarbaraital
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tombol a rebarbaraszezon itt, Angliában, s ezt lelkesen ki is használjuk. Ennek a finom, hűsítő nyári italnak az alapját ezen a blogon találtam, de mikor elkészült, őszintén szólva nem ízlett igazán. Ott rettentő kevés édesítő matéria került a rebarbara mellé, amely köztudottan falja a cukrot, így savanyú és ízetlen maradt a dolog. Mivel a "körtés rebarbara-krémlevest" vaníliafagyival tálalta a recept, eszembe jutott a vaníliasodó. Természetesen házilag készítve még jobb, de én ezúttal a gyors és határozottan kevésbé egészséges zacskós változathoz fordultam. Mikor másnap ebédre vittem édesanyámnak egy fél literes üvegben egy adagot, arra számítottam, pár korty után elteszi ínségesebb időkre. Nem így történt - 3 perc alatt betermelte az egészet. Úgy tűnik, sikerült feljavítani... :)


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát centis szeletekre vágjuk, s a citromhéjjal, a fahéjjal meg a cukorral feltesszük főni.
  2. Míg fő, megpucoljuk, és felkockázzuk a körtéket és az almát. Mikor a rebarbara megfőtt (ekkor gyarkolatilag szétesik), hozzáadjuk a többi gyümölcsöt.
  3. Ezeket is puhára főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk (a fahéjat kivéve).
  4. Még több fahéjjal és ha szükséges, további cukorral ízesítjük.
  5. A vaníliaszószt a csomagon látható módon elkészítjük, de 5 dl tej helyett csak 3 dl-t használunk, a maradék 2 dl-t a gyümölcspüréből pótoljuk.
  6. Mikor elkészült a szósz, hozzáöntjük a leveshez, az egészet még egyszer felforraljuk, majd alaposan behűtjük. Néhány óra elteltével teljesedik ki az íze!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 345
elküldve: 2
receptkönyvben: 110
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hideg rebarbaraleves, körtés rebarbaraleves, körtés rebarbaraital, hideg rebarbaraital körtével és almával, rebarbara-smoothie

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csukamama
Csukamama / Csukamama Wed, 2013-08-07 11:21

Kedves Durcsó! Mennyire kell meg megtisztítani a rebarbarát? Magról ültettem és idén szedtem egyszer róla. Elég sokat lehámoztam a száráról mert állandóan jött róla a szálka mint a zöldbabról.
Jól csináltam?

181
rebarbara 50 dkg
körte 2 közepes db
alma 1 közepes db
fahéj 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl