Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás rózsakalács

Vaníliás rózsakalács
Vaníliás rózsakalács
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Illatos, ízletes, puha finomság. Ezzel kínáltam vendégeinket a hosszú hétvégén.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

ajánlat

Ha kisebb átmérőjű tortaformát használunk, akkor a maradék kis tekercseket, külön meg lehet sütni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet összekeverjük az élesztővel, a cukrokkal, és a narancshéjjal. Ezután beledagasztjuk a tejet, a tojást és a vajat egy kézi robotgép dagasztófejével.
  2. Meleg helyen letakarva, 45 percig kelesztjük. Egy tortaformát (24 cm-es kör) kivajazunk, és félre tesszük.

Töltelékhez

  1. A vajat alaposan összekeverjük a cukrokkal és a tojássárgájával. Hozzátesszük a túrót, a narancshéjat, a mákot, a mazsolát és a rumot. Legvégén belevegyítjük a pudingport.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb 50x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, és feltekerjük.
  3. A tekercset kb. 4 cm vastag szeletekre vágjuk, és a kivajazott tortaformába tesszük, vágási felületükkel felfelé. Ezután már csak 15-20 percig kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben, szép aranyszínűre sütjük.

Tetejére

  1. Amikor kivettük a sütőből, és eltávolítottuk a kapcsos karimát, megszórjuk porcukorral. Langyosan tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 707
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
387 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rózsakalács, vaníliás töltött kelt kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

998
finomliszt 40 dkg
cukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
narancshéj 1 teáskanál
tej 1.3 dl
tojás 1 db
vaj 10 dkg
vaj 3 dkg
cukor 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 1 db
narancshéj 1 teáskanál
tehéntúró 25 dkg
mák 5 dkg
mazsola 5 dkg
rum 1 ek
vaníliás pudingpor 4 teáskanál
porcukor 1 ek