Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás sfogliatelle

Vaníliás sfogliatelle
Vaníliás sfogliatelle
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van olyan, hogy egy íz vagy illat különleges hangulatba ejti az embert, legyen szó egy egyszerű tojásos krumpliról, felidéz egy kedves emléket. Nekem ez az olasz sütemény idézi fel a Pargán (pici görög városka) töltött két hetet. Minden esti filmnézéskor a nap zárásaként majszoltam el egyet. Azóta se találkoztam ezzel a sütivel, már a reményt is feladtam, mikor hirtelen ötlettől vezérelve kutattam a rétestészta fajták után. Köztük volt ő is! Nem a legegyszerűbb sütemény, de az elkészítése abszolút megéri az időt és a türelmet.

hozzávalók / 5 adag

Tészta összeállítása

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta összeállítása

  1. A zsír kivételével gyúrjuk össze a többi hozzávalót. A gombócot hagyjuk fél órát pihenni.
  2. Felezzük a gombócot. Kezdjük el nyújtani a tésztát szorgalmasan. Ha alaposak vagyunk, és minden irányban kellőképp átnyújtottuk, akkor a tészta is egyre elasztikusabb lesz. Sajnos tésztanyújtó híján kézzel húzgáltam, egészen papír vékonyságúra. Téglalap alakú tésztát kell kapjunk, kb. 50x60-at. De az se baj, ha nagyobb. Persze ezt fél gombóconként.
  3. Kenjük le a puha zsírral, majd feszesen tekerjük fel a rövidebb oldal felől, lehetőleg közben húzzuk, hogy még vékonyabb legyen.
  4. A másik gombócnál ismét nyújtunk és kenünk, de itt a itt az előzőleg feltekert tésztahurkán folytatjuk.
  5. Fóliázzuk, és a hűtőbe tesszük minimum 5 órára pihenni.

Töltelék

  1. Sűrű pudingot főzünk, melybe ha már kihűlt, belekeverjük a túrót, cukrot és a mazsolát, valamint a narancs reszelt héját.
  2. A hideg tésztát 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A tenyerünkbe vesszük, és ellapogatjuk. A belsejét kifelé toljuk, így az tölcsér formát vesz fel. Ebbe tesszük a már kész tölteléket.
  3. Kávéskanálnyi adagokban, ameddig a tészta engedi, betöltjük a tölcséreket úgy, hogy az alját finoman össze tudjuk hajtani.
  4. A behajtott részével lefelé fordítva sütőlapokra helyezzük a "kagylókat".
  5. 180 fokon addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 376
elküldve: 6
receptkönyvben: 242
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 3

szakács

Pomelorosa

Mióta szakács: 2015.11.14.
10 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

olasz fánk, vaníliakrémes leveles tészta, vaníliás töltött kagylók

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

automatonaliza
automatonaliza / automatonaliza Mon, 2016-03-14 20:14

Köszönet, hogy javítva lett a cikk. Korábban extrém mennyiségű zsírt írt a recept a hozzávalóknál, emiatt nem készítettem el, de így már kipróbálom. :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-01-10 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

1066
finomliszt 50 dkg
víz 2 dl
10 g
cukor 50 g
ecet 1 ek
vaj 50 g
disznózsír 200 g
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
tehéntúró 30 dkg
mazsola 3 marék
narancshéj 1 narancsból nyert
cukor 3 ek