Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás túrós-epres mascarponés torta

Vaníliás túrós-epres mascarponés torta
Vaníliás túrós-epres mascarponés torta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párommal a megismerkedésünk negyedik évfordulójára sütöttem. Mivel a vállam 1 hónapja eltört, és még igencsak gyógyuló félben vagyok, egy ilyen tortát készítettem, ami elég hamar megvan. Igaz, utána fél napot pihentetnem kellett a vállam, mert ez is megterhelte nagyon. De a köszönet és öröm nem maradt el, az pedig igazán kárpótol a fájdalomért!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A vaníliás túrókrémhez

Az epres mascarponés krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta tésztát szokás szerint elkészítjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, és kikeverjük.
  2. A fehérjét habosra verjük, a masszához hozzáadjuk, és óvatosan simára kavarjuk.
  3. Két részre osztjuk, és megsütjük 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-20 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni, a hűlés után pedig kettévágjuk őket.
  4. Elkészítjük a krémeket. A vaníliapudingot megfőzzük, direkt fél liter tejet használunk a két porhoz, majd a túrót a habtejszínnel kikeverjük, és hozzáadjuk a pudingot.
  5. Majd elkészítjük az epres pudingot, és a mascarponét is kikeverjük az 1 dl habtejszínnel, majd ha kész a puding, hozzákeverjük.
  6. A lapokat felváltva, megkenjük a krémekkel, majd betesszük a hűtőbe 3-4 órára lehűlni. Ha lehűlt, akkor a habtejszínt kemény habbá verjük, majd megkenjük vele a tortát, és ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 760
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres-túrós torta, mascarponekrémes torta eperrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilbett
szilbett Sun, 2013-03-17 17:17

Nem tudom, hogy ilyennek kell-e lennie, de nekem nem jön be. Puding íze van, semmi különleges. Ezért kár ennyit babrálni vele.
Javaslom, keress más sütit.

1779
tojás 9 db
cukor 9 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 9 evőkanál
sütőpor 2 csomag
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 0.5 l
habtejszín 1 dl
tehéntúró 25 dkg
cukor 10 ek
epres pudingpor 2 csomag
tej 0.5 l
habtejszín 1 dl
mascarpone 25 dkg
cukor 10 ek
habtejszín 5 dl
eper 2 dkg
színes cukorka 2 ek