Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-túrós krémes sütés nélkül

Vaníliás-túrós krémes sütés nélkül
Vaníliás-túrós krémes sütés nélkül
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (53)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten találtam az alapreceptet, és egyből azon kezdtem el gondolkozni, hogy milyen módon tudnám elkészíteni úgy, hogy egy viszonylag egészségesebb sütit kapjak. Nem volt nehéz dolgom, néhány összetevőt kellett csak kicserélnem. Aki egy zsírban, cukorban úszó süteményt szeretne, elkészítheti hagyományos keksszel, cukorral, illetve a főzés nélküli vaníliás krémporokkal. Aki viszont vigyáz az alakjára, de nem szeretne lemondani a habos, krémes édességekről, annak itt a tökéletes alternatíva.

hozzávalók / 10 adag

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

ajánlat

Nagyon finom, krémes édesség, könnyű elkészíteni, és a tejszín zsírosságát leszámítva alakbarát összetevőkből áll.
Ha a vaníliás réteget felezzük, a túrósat duplázzuk, akkor egy igazi nyári, hűsítő édesség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a pudingot főzzük meg, de csak 6 dl tejjel, hogy keményebb krém legyen. Hagyjuk hűlni, és inkább a végén édesítjük, mert vannak olyan édesítőszerek, amik hő hatására elvesztik az édesítőhatásukat.
  2. A kekszes réteg hozzávalóit összegyúrjuk, úgy a legjobb, ha a vaj lágy. Annyi tejet teszünk hozzá, míg egy kissé keményebb, de nyújtható masszát nem kapunk.
  3. Egy kb. 28 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és belenyomkodjuk a kekszes masszát, majd egy pohár segítségével egyforma vastagságúra nyújtjuk.
  4. A túrót szétnyomkodjuk egy villával, belereszeljük a citromhéjat és édesítjük. (Én egy kis citromlevet is nyomtam bele.:))
  5. A 2 dl tejszínt felverjük, és ezzel lazítjuk a túrót. Rásimítjuk a kekszes rétegre. A vaníliás réteghez való 2 dl tejszínt együtt is felverhetjük a túrós réteghez való tejszínnel, és kettévehetjük.
  6. A már kihűlt pudingba beleforgatjuk a habot, és ez lesz a harmadik réteg. A tetejére való tejszínt a vanília aromával és édesítővel kemény habbá verjük, majd ezt is a formába simítjuk.
  7. Hűtőszekrénybe tesszük legalább 3-4 órára, hogy jó hideg legyen. A tetejére kakaóport vagy esetleg gyümölcsöt is tehetünk.
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 351 399
elküldve: 145
receptkönyvben: 2 495
elkészítve: 120/120
Facebookon megjelent: 8

szakács

MankaBeauty

Mióta szakács: 2014.07.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

réteges sütés nélküli, habos-pudingos-kekszes süti, túrós-pudingos kekszsüti

Hozzászólások (53)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Wed, 2015-12-23 15:25

Én egy kicsit át varriálom. A pudingot tejjel készítem, ahogy a tasakon található és a túróhoz porból készült tejszínt teszek.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-10-22 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.10.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-10-21 02:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.10.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-05-02 02:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

aduss1116
Audrey1116 / aduss1116 Tue, 2015-04-07 19:56

Elkészítettem, bár egy kis változtatással, az aljára piskótát tettem, a pudingba pedig zselatint vagy két csomaggal biztos ami biztos alapon :D de nagyon finom lett, köszsönöm a receptet!!
ui.: ne hallgass a negatív kommentekre, mert aki fogyózik, az úgyis bűnözni fog ;)

kibobe65
kibobe65 Sun, 2015-04-05 16:20

Hát, sajnos nekem is nagyon megtetszett a recept és a süti maga. Meg is próbáltam csinálni, mivel már elég koros vagyok és tapasztalt és gyakorlott a sütésben, de ez sajnos húsvétra olyannyira nem sikerült hogy kanállal lehetett csak kienni és ráadásul még vendég is volt. A sütőpapir az aljára az a nedvességtől olyannyira elázott hogy nem lehetett szeletelni mert rátapadt a szelet aljára a nedvességtől, amit én előre láttam hogy vajon hogy is lesz ez a sütőpapir az aljára. Először minden összeállt, örültem nagyon, egész addig mig a vendégek elé kellett volna szeletbe tenni. Mikor felvágtam valamelyik krém olyannyira szétfolyt hogy szeletről szó sem lehetett, és az aljárról úgy kellett leszedni a papirt ami teljesen ráragadt és a nedvességtől elázott. Az ize csodálatos, de sajnos a kinézet ami nagyon fontos lett volna a gusztusosság miatt, az mind a sütőpapir, mind az hogy folyt a krém, pedig még habfixálót is vertem a tejszinhabba és tök kemény habot kaptam. Én igy jártam, jót akartam, de nem sikerült. Úgy csináltam mindent ahogy le volt irva.

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Sun, 2015-04-05 17:01

Sajnálom,hogy nem sikerült.Valami biztos nem stimmelt,mert én mindig így készítem,és még sokszor kemény is.Azt tudom írni,mint egy másik hozzászólónak,akinek szintén lágy lett.Lehet,hogy nem hűlt ki teljesen a puding,amikor a tejszínhab hozzákerült,így egyből belágyította a hő,vagy pedig a csomagoláson lévő elkészítés szerint készült a puding,tehát egy csomaghoz fél liter tej került.A receptben pedig a két csomagra van összesen 6 dl tej.

kibobe65
kibobe65 Sun, 2015-04-05 19:23

Köszönöm a választ, de én 6 dl. tejbe főztem a puddingot, és két csomaggal, és hagytam is kihülni mikor bele kevertem a tejszinhabot, és olyan keményre vertem a habot hogy vágni lehetett volna késsel, csak éppen a hütőből való kivétel után mikor felvágtam már folyt. lehet hogy az édesitő? miatt. Mivel a recept teáskanállal irta az édesitőt, igy én folyékonyat használtam. Na és a sütőpapir az alján. Szerintem az nem kell alája.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-03-28 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zs58
zs58 Mon, 2014-11-03 16:17

Véletlenül kattintottam. Szóval elkészítettem, egy kis változtatással. A kekszes masszát
két zsírpapír közé tettem,és úgy nyújtottam ki. A masszára kentem egy kis málna -lekvárt, negyed kiló túró helyett fél kilót használtam fel, a főzős puding helyett a hideg tejest, a többi stimmel. Mindenkinek ízlett nagyon.Igaz hogy nem alak barát,sőt a cukrosoknak nem ajánlott, de azért én vékonyka szeletkével megajándékoztam magam. Manka köszi.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-11-01 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Meske84
Meske84 Mon, 2014-09-15 22:29

Sziasztok,
Most készítettem el ezt a sütit. A recept azt írja, hogy a vaníliás krémet készítsük el először. Én viszont azt javaslom, hogy akkor készítsd el, amikor szükség van rá. Én a recept szerint cselekedtem és nagyon-nagyon összeállt a sűrű krém egy hatalmas csomóba (ami előtte csomómentes volt). Próbáltam feljavítani, de ennek eredménye a folyékony krém lett, főleg miután hozzáadtam a felvert tejszínt. Egy csomag zselatin fixet hozzáadtam és most a hűtőben pihen, várom, hogy szilárduljon és rátudjam kenni a tejszínhabot :)

sarai eva
sarai eva Sun, 2014-08-03 14:28

Hétvégére ez lett a sütemény és nagyon ízlett!
Mivel Hulala tejszínt használtam, elég lett a fél liter.
Többször is megfogom csinálni, köszönöm a receptet.

noras
noras Sun, 2014-07-27 14:49

Köszi a receptet :) Az emeletes élvezet süti cukormentes változatát én is hasonlóképpen szoktam elkészíteni, csak én a habtejszínhez rakok zselatin fix-et is, hogy tuti ne legyen folyós egy réteg sem, és a kihűlt pudingból egy picit belecsempészek a túrós rétegbe is, hogy krémesebb legyen, plusz a tetejére a kakaópor helyett diabetikus étcsokit reszelek. De nagyon guszta ez a kakaóporos változat is! És lehet, hogy nem alakbarát, de mindenképp szénhidrát csökkentett süti, ami ráadásul nem emeli meg olyan hirtelen a vércukor szintet, mint az agyoncukrozott változata ;)
Tortaformában még nem próbáltam (nem is értem, miért), úgyhogy külön köszönet ezért az ötletért!

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Tue, 2014-08-05 11:34

Szia!
Örülök,hogy tetszik.Sokféleképpen lehet variálni,csak fantázia kell hozzá.Az eredeti receptben például a tetején nem is kakaópor volt,hanem színes cukorkák,vagy még szerintem gyümölcsöt is lehet rátenni.Meggyet,málnát,epret...
A Férj szerint meg kevés volt a túró,tehát azóta felezem a pudingot,duplázom a túrót.:))

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Sat, 2014-07-26 16:34

Szia!
Nem tudom így látatlanban megmondani,tippelni tudok.
Az egyik tippem az,hogy mivel általában egy csomag pudingporhoz fél liter tej kell a csomagolás utasítása szerint,így két csomaghoz egy liter tej kell.Lehet,hogy esetleg nem figyelted hogy én csak 6 dl tejjel készítettem,pont azért,mert így keményebb lesz a krém.
A másik tippem az,hogy nem hűlt ki teljesen a puding,mielőtt belekeverted a tejszínhabot,még langyos volt,ezért egyből behígult a hab a meleg hatására,és így az egész folyékonyabb lett.Én már jártam így.:) Azóta csakis hűtőből kivett krémbe teszek habot.

koka1220
koka1220 Sat, 2014-07-26 10:05

Emberek, ne lovagoljunk már a szavakon!!!! Akinek tetszik, elkészíti, így, vagy ahogy neki szimpatikus, ha meg nem, keressen olyat, ami jobban megfelel az ízlésének! Ennyi.

jumbo13
jumbo13 Fri, 2014-07-25 09:23

Kedves Fogyni Vágyók!
A mesterséges édesítőszerek olyannyira rákkeltőek, hogy aki fogyni akar, az ne akarja helyettesíteni a cukrot ilyen szennyekkel, inkább egyáltalán ne egyen "édességet".
A fogyókúra úgyis az akaratról szól...

lilibe
lilibe Thu, 2015-03-26 20:57

te mit szeretsz enni lleginkább ? hát az ne egyél soha ... az is az akaratról szól..

jumbo13
jumbo13 Fri, 2015-04-03 16:47

Óóóóóó Lilibe, hogy te milyen kis rosszmájú vagy. Ne huncutkodj velem...

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Fri, 2014-07-25 09:49

Aki pedig nem akarja elkészíteni a receptet,csak kötekszik,az legyen szíves ne szóljon hozzá,ha csak az otthoni fotelból szakért.Természetes édesítők,pl.stevia is létezik.Viszont természetes cukor nincs,csak finomított.Az pedig hízlal,roncsolja a fogat.Én is tudok szakérteni.Szerintem ennek az oldalnak nem a kötözködés,a hozzávalók kritizálása a lényeg.Sót se használjunk,mert az is káros,ételízesítőt se,mert abban is szinte csak só van,bevizesedünk...Én ezzel a módszerrel élek,ez belefér a számomra kitapasztalt étrendbe,nem fogyókúrába,mert olyan nincs.Akinek tetszik készítse el így,vagy hagyományosan,akinek nem tetszik,ne készítse el.Ennyi

jumbo13
jumbo13 Fri, 2014-07-25 17:58

Elnézésedet kérem kedves Gyönyörű Manka, természetesen nem kötekedni akartam, de az édesítőszer megütötte a szemem, mert nekem az aszpartám, a szacharin, ciklamát, aceszulfám, szuklaróz jutott először eszembe. Steviát kóstoltam, de nekem szörnyű mellékíze miatt nem jöhet számításba. Kókuszvirágcukrot, mézet és rapadurát használok, de csak mértékkel, mert az a lényeg. Azt hiszem ez a süti is belefér egyszer kétszer egy évben.
Még egyszer ne haragudj!

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Sat, 2014-07-26 16:55

Semmi baj,én nem haragszom senkire,csak rosszul esett,hogy anélkül kritizálták néhányan a sütit,hogy elkészítették volna.Nem kell ugyanazokat a hozzávalókat használni,ha valaki nem édesítőszer-párti,csinálja simán.
Én találtam egy olyan módszert,amivel nem sanyargatom magam,szerintem rajtam kívül még ezer és ezer hölgy és úr édesszájú,a diétásabb napokon is megkívánja az édeset,nekik szerettem volna segíteni ezzel a számomra bevált recepttel.
Nem az egész tortát kell megenni,és nem is lefekvés előtt kell behabzsolni belőle,de ebéd után,vagy tízóraira egy szelet egyáltalán nem eredményez súlygyarapodást.
A kalóriaszámlálás pedig szerintem elég durva rögeszmévé tud válni...Nyilván nem árt tisztában lenni,hogy hol tartunk a nap folyamán,de hogy minden egyes összetevő pontos kalóriáját kiszámolni...Arra tényleg nagyon ráérősnek kell lenni.

Artemisz
Artemisz Fri, 2014-07-25 16:53

Kedves MankaBeauty!

Már hogy ne lenne természetes cukor! Pl. a gyümölcsökben, de van a zöldségekben is (borsó, répa, stb.). Érdemes utánaolvasni...

Ez nem (sem) kötekedés, csak objektív tény... :))

Üdv.
A

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Fri, 2014-07-25 17:08

Na akkor kedves Artemisz,kezdd te az olvasást,méghozzá az eddigi hozzászólásaimat vesézd át.Az ipari finomított cukorról van szó,amit pluszban hozzáadnak az emberek a sütihez,gyümölcsléhez,stb.Amivel általában édesítjük az otthoni ételeinket,és ami a termékek dobozain az első három összetevő között általában szerepel.HOZZÁADOTT cukor.Erről van szó.Ne csak nézz,hanem láss is,mielőtt szólsz.Nem az eleve gyümölcscukrot tartalmazó dolgokról beszéltem.Én a finomított cukrot és lisztet hagyom ki,és más alternatívát keresek.Sosem enném cukorral az epret,de gondolom más el nem képzeli anélkül.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-07-24 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.07.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

pintyöke72
pintyöke72 Wed, 2014-07-23 21:11

Jaj de szép! Ugyan fogyin vagyok,de 1 szelet belefér! Tuti megcsinálom! :)

marizsuzsi
marizsuzsi Wed, 2014-07-23 19:42

Akinek nem tetszik a recept ne csinálja meg,de fölöslegesen akadékoskodik. Nekem tetszik és meg is fogom csinálni, csak nem fogyókúrásan. Én sokat sütök főzök,de az idétlen hozzászólásoktól a falra tudok mászni. Nagyon könnyű a recept és főzős puding helyett a házi krémes krémport lehet hozzá használni ilyen egyszerű a dolog. Persze ha valaki igazán tud sütni!!!!

rozsakatica
rozsakatica / rozsakatica Wed, 2014-07-23 17:02

30 dkg kekszmorzsa (Diet Nature Gullon keksz, nagyobb üzletekben kapható) 1296 kcal
2 ek cukrozatlan kakaópor 60kcal
5 dkg vaj 373kcal
1 teáskanál édesítőszer (ízlés szerint) 0
2 dl tej 1,5 % 88kcal
A túrós réteghez
25 dkg sovány túró 195 kcal
2.5 dl habtejszín (cukor nélküli) 667
2 citromból nyert citromhéj
1 teáskanál édesítőszer (ízlés szerint)
A vaníliás réteghez
2 tasak vaníliás pudingpor 309 kcal
2 dl habtejszín 533 kcal
6 dl tej 264 kcal
1 teáskanál édesítőszer (ízlés szerint)
A tetejére
2 dl habtejszín 533 kcal
1 teáskanál vanília aroma
1 teáskanál édesítőszer (ízlés szerint)
1296
60
373
88
195
309
533
264
533
---------------
3951kcal

Artemisz
Artemisz Fri, 2014-07-25 16:38

Nagyon szorgalmas vagy! :))
(Egyébként minden recepthez van tápanyagtáblázat, az ételfotó felett rá kell kattintani a "tápanyag" fülre.)

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Wed, 2014-07-23 16:03

De nem akarok én ezen összeveszni senkivel.Aki olyan életmódot (nem fogyókúrát) követ,amibe beleilleszthető ez a sütemény a hozzávalóival,annak jó étvágyat a sütihez.:)

MankaBeauty
MankaBeauty / MankaBeauty Wed, 2014-07-23 15:56

Kedves Hozzászólók!
Aki esetleg olvasta már a blogomat is,az látta,hogy igen,én Update-párti vagyok.Ez a süti is úgy lett variálva,hogy beleférjen még a fogyás időszakában is délután 15 óráig.Sokan hiszik azt,ha valami diétás és alakbarát,akkor máris telezabálhatjuk vele magunkat.Erre is vonatkozik a mértékletesség.Én itt is csak a finomlisztet cseréltem le,illetve a finomított cukrot.A kulcsszó a finomított szénhidráton van,kedves Artemisz,én azokat mellőzöm,az általad említett hozzávalók is szénhidrátok,de az önmagában keményítőt tartalmazó pudingpor,és a búzakorpás keksz nem tartalmaz hozzáadott lisztet és cukrot.3 hónap alatt a keményebb diétás időszakban is lement a 12 kiló rólam,és ez a süti is jelen volt az étlapon.

anyanéna
anyanéna / anyanéna Wed, 2014-07-23 15:11

Norbi óta tudjuk, :) nem a zsír az ellenség, hanem a liszt és a cukor, azaz a szénhidrát!!!
Nekem tetszik!!! :)

457
kekszmorzsa 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 5 dkg
édesítőszer 1 teáskanál
tej 2 dl
sovány túró 25 dkg
habtejszín 2.5 dl
citromhéj 2 citromból nyert
édesítőszer 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
habtejszín 2 dl
tej 6 dl
édesítőszer 1 teáskanál
habtejszín 2 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
édesítőszer 1 teáskanál