Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Varázspálcák-sült hagymás grissini

Varázspálcák-sült hagymás grissini
Varázspálcák-sült hagymás grissini
65 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy húzós, ámde sikeres zh időszak letudtával, sütéssel ünnepeltem. :) Bátyuskám oda van a Harry Potterért, én is szeretem, így jött az ötlet, miért ne lehetne megsütni belőle valamit? :) Hagyma időszak is van, így neki álltam ehhez. Hamar elfogyott, tehát átment a teszten. :) A készítés menetéről találtok fotókat itt.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Chips és egyéb más adóval sújtott egészségtelen bolti termék HELYETT! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg az újhagymát, vágjuk le a zöldjét, és ezt karikázzuk fel. Hámozzuk meg a vöröshagymákat és vágjuk apróra (ha előtte a csupasz hagymát megmossuk, kevésbé fogunk sírni :)
  2. Egy kis olajon serpenyőben futassuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a zöldhagymát, pároljuk meg benne, kb 5 percig. Picit sózzuk meg.
  3. Vegyünk elő két tálat, és készítsünk el két, egyelőre ugyanolyan tésztát.
  4. 5 ek tejet melegítsünk meg (mondjuk a mikróban 1,5 percig). A felét öntsük át egy másik kistányérba. Mindkettőhöz adjunk 1-1 kk kristálycukrot. Majd 1-1 cs száraz élesztőt.
  5. A nagytálakba mérjünk ki 400-400 g finomlisztet. A margarint felezzük meg, külön-külön olvasszuk fel (mikróban 2 perc 350 W-on), és öntsük a lisztekre. A tejfölnek is az egyik felét az egyikbe, másikat a másikba kanalazzuk. Majd mindkettőbe ütünk 1-1 tojást. Ha felfutott már az élesztő, ezt is beleönthetjük a tejjel együtt, majd 3-3 kiskanálnyi sót szórunk bele (aki kevésbé szereti ha valami nagyon sós, akkor elég 2-2).
  6. A habverőnek a dagasztó fejét (spirál alakú) használva, keverjük homogénné a két masszát.
  7. Most csak az egyikhez adjunk hozzá egy kis citromborsot, és 1 ek fűszerpaprikát. A másikhoz a zöldfűszereket. Majd a sült hagymát is beletesszük, fele fele arányban. Egyenként jól keverjük össze.
  8. Kb. 15 percig hagyjuk őket kelni. Addig elő lehet készíteni a deszkát és a sodrófát, a sütőlapot, és a sütőpapírt.
  9. Nyújtsuk ki egy kis liszten a zöldfűszeres masszát. Tegyük a tetejére a pirospaprikás masszát és ezen nyújtsuk ki, így alul világosabb, felül a pirosas tészta van.
  10. Béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral, picit lisztezzük be. Vágjunk 0,5 cm csíkokat a tésztából, sodorjuk meg, és a két végét a papírra nyomva helyezzük őket el, egymás mellé pár miliméter távolságban. Én egyszerre két adagot sütöttem, összesen 5-6 sütőlapnyi lett.
  11. Reszelt sajttal megszórhatjuk.
  12. 1-1 sütet kb 15 percig sül, 5 perc nagy lángon, a többin kicsin, de ez attól is függ ki hogy szereti, kicsit keményebben (ropisan), vagy puhábban. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 434
elküldve: 1
receptkönyvben: 136
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült hagymás grissini, fűszeres grissini, hagymás grissini

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

drandy86
drandy86 Fri, 2015-03-27 21:26

Nagyon finom! Segitett volna ha tudom, kb. milyen vastagra kell kiseriteni, de eltalaltam. :-) Koszi a receptet!

edeskriszti
edeskriszti / edeskriszti Thu, 2012-05-24 11:50

ez nagyon érdekes recept, és tuti nagyon finom, ki is próbálom. egy megjegyzésem lenne csak: nem egyszerűbb egyben összegyúrni a tésztát, majd ha megdagasztottuk, kétfelé venni és úgy külön fűszerezni? fele edény, fele munka... :D

Habcsók Mézi
Habcsók Mézi / Habcsók Mézi Thu, 2012-05-24 14:08

:) Természetesen úgy is lehet! :) Csak azért elég sok az anyag, kb 1 kilót mozgatunk egyszerre, ezért szedtem ketté már az elején.
Kellemes sütést, remélem ízleni fog! :) Nálunk hipp-hopp elfogyott. :)

531
vöröshagyma 2 közepes fej
újhagyma zöldje 5 db
1 csipet
finomliszt 800 g
tej 5 ek
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 2 tasak
margarin 250 g
tojás 2 db
tejföl 315 g
6 kávéskanál
citrombors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 ek
majoranna 1 kk
bazsalikom 0.5 tk
oregánó 1 kk
sajt 10 dkg
napraforgó olaj 5 ek