Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargabéles 6. - Eperöntettel

Vargabéles 6. - Eperöntettel
Vargabéles 6. - Eperöntettel
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok vargabéles receptet olvastam, de valamiért egyikkel sem lettem  túl jóba. Van, amelyikbe 40-50 dkg túró kell, van amelyikbe olvasztott vaj, stb. ezért 4-5 receptből ollóztam össze a saját verziómat, ami tényleg egyszerű és ízben szerintem kicsit sem marad le a többitől.

Sok recept vaníliaszósszal ajánlja, de azt már úgyis annyi sütihez eszünk, inkább kipróbáltam hozzá az eperöntetet, amit ugyan csak egy recept említ, de az ízek összhangja alapján mondhatom, hogy teljesen illik hozzá ez is.

hozzávalók / 6 adag

A vargabéleshez

Az eperszószhoz

  • 500 g eper (mirelit, esetleg konzerv)
  • 1 ek cukor (ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. Amíg a tészta fő, elkészítjük a túrós "masszát": A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a tejfölt és a mazsolát.
  3. Ha a tészta megfőtt, összekeverjük a túrós krémmel.
  4. A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk (picike sóval) és óvatosan belekeverjük a túrós masszába.
  5. Egy kivajazott tepsit kibélelünk a réteslapok felével, ráöntjük a tölteléket, elsimítgatjuk és befedjük a réteslapok maradékával. A tetejét átkenhetjük kevéske tejföllel.
  6. 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
  7. Kis várakozási idő után remekül szeletelhető.
  8. Eperöntettel tálaljuk (A fagyasztott epret felengedés nélkül lábasba rakjuk, ízlés szerint cukorral édesítjük, és felolvadásig melegítem. Villával egy picit szét lehet nyomkodni, hogy ne legyenek túl nagy darabok benne, bár én pont így szeretem :)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x33 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 458
elküldve: 1
receptkönyvben: 274
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ibóka

Mióta szakács: 2010.05.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vargabéles eperöntettel, epres vargabéles

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

451
cérnametélt 20 dkg
tehéntúró 25 dkg
tojás 3 db
réteslap 0.5 csomag
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 teáskanál
mazsola 1 marék
tejföl 1 dl
1 csipet
vaj 1 ek
eper 500 g
cukor 1 ek