Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargabéles ahogy zora készíti

Vargabéles ahogy zora készíti
Vargabéles ahogy zora készíti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kiadós leves mellé nagyszerű fogás.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Porcukorral megszórjuk a tetejét, vagy tejfölt összekeverünk porcukorral és azzal kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük 2 ek vajjal.
  2. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a túrót, a tejfölt, a lecsepegtetett mazsolát, végül a fehérjéből csipet sóval felvert kemény habot, és lazán a cérnametélthez keverjük.
  4. Kivajazunk egy mélyebb tepsit, kibéleljük a réteslap felével, megszórjuk zsemlemorzsával és belesimítjuk a tésztát, majd betakarjuk a réteslap másik felével.
  5. Vajjal megkenjük a tetejét és előmelegített sütőben ropogósra sütjük kb. 30 perc alatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x24x7 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 812
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vargabéles, túrós sütemény cérnametélttel, édes-túrós tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabi13
gabi13 Sat, 2014-07-19 18:01

Ezt választottam a sok vargabéles recept közül és nem bántam meg :)

1204
mazsola 10 dkg
cérnametélt 20 dkg
0 ízlés szerint
vaj 8 dkg
tojás 3 db
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 50 dkg
tejföl 4 dl
réteslap 1 csomag
zsemlemorzsa 2 ek
vaj 1 ek
tejföl 175 g
porcukor 2 ek