Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargabéles Fruzsina konyhájából

Vargabéles Fruzsina konyhájából
Vargabéles Fruzsina konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vargabéles vaníliasodóval, gyümölcsszósszal - mennyei. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tölteléket készítjük el: a tejbe kis sót teszünk, és benne a cérnametéltet kifőzzük.
  2. A túrót áttörjük nagyon finomra, összekeverjük a tejföllel, mazsolával, citromhéjjal.
  3. A vaj felét a tojások sárgáival habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot (2 dkg kivételével, ezt majd a tetejére szórhatjuk), a túrót, és jól elkeverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot, a felvert tojásfehérjét, végül összekeverjük a kifőtt cérnametélttel.
  4. A rétes felét egy kivajazott tepsibe helyezzük, ráöntjük a tölteléket, majd a rétes másik felével betakarjuk. A tetejét olvasztott zsírral megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Én még készítettem hozzá vaníliasodót, valamint fagyasztott gyümölcsöt kevés cukorral tűz fölé tettem, így egy kis gyümölcsszószt is tálaltam mellé.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 138
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

vFruzsina

Mióta szakács: 2014.12.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Vargabéles vaníliasodóval és gyümölcsszósszal, tésztarakottas, túrós-édes tésztarakottas, túrós sütemény cérnametélttel, édes-túrós tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cgjung
cgjung Thu, 2015-01-29 21:15

0.5 dl tej van írva a hozzávalóknál. Az nem 0.5 l lenne?

607
tej 0.5 l
0 ízlés szerint
cérnametélt 20 dkg
tehéntúró 30 dkg
vaj 7 dkg
tojás 3 db
porcukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 2 dl
mazsola 1 marék
citromhéj 1 db
réteslap 1 csomag
sertészsír 0.5 ek