Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargabéles Haidy módra

Vargabéles Haidy módra
Vargabéles Haidy módra
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész vargabélesnek indult, aztán úgy döntöttem, hogy egy kicsit átmódosítom, aztán a végén nagyon átmódosítottam, így hát semmi köze nincs a vargabéleshez, az íze is teljesen más, és nagyon finom lett. Már nagyon sokszor elkészítettem, mert a család egyik kedvenc desszertje lett ez az alkotás. Nos, ha már van Vargabéles, akkor úgy döntöttem legyen Haidybéles is, mert így neveztem el a sütimet. Megosztom veletek is, hátha kedvet kaptok hozzá, és kipróbáljátok, szerintem jó lett.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől, a tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy kevéske cukrot meghagyunk a fehérje habosításához. Mixerrel a sárgáját elkezdjük habosra keverni, amikor szép krémes lett és elolvadt a cukor benne, hozzáadjuk a tejfölt és a rumaromát, majd tovább keverjük a mixerrel. Lassan adagoljuk hozzá az áttört túrót, majd a kókuszreszeléket, a lereszelt citromhéját, és ezt addig keverjük a mixerrel, amíg egy közepesen folyékony masszát kapunk.
  2. A kész masszába belekeverjük a cérnametéltet, nem kell előtte megfőzni, mert a masszából magába szív annyi folyadékot, hogy pont jó lesz. Továbbá hozzákeverjük a mazsolát és a sütésálló csokidarabokat, ezt egy szilikon lapát segítségével jól összekeverjük.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, és finom mozdulatokkal hozzákeverjük a masszához, ügyelve arra, hogy ne törjön meg.
  4. Én egy 38×22 tepsit használtam, amit kikenünk margarinnal.
  5. A maradék 2 tojássárgáját felverjük egy kisebb tálba, és ezzel kenjük meg a réteslapokat, amiket szépen elhelyezünk a tepsibe, 4 db-ot teszünk alulra, ráöntjük a masszát, és a maradék 4-et meg a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb.50 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük, és ha már kihűlt, megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x22x6 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 827
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Haidy

Mióta szakács: 2016.11.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Haidybéles, csokis-kókuszos tésztarakottas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Wed, 2016-12-07 19:09

Kedves oldfrlend12! Lehet mások is úgy gondolják, hogy jó a recept, többek között én is. Kérdezhetném, mi vagy Te, esetleg egy kukkoló??? "Kicsit furcsa"........hogy 5 perce itt ülsz, és azt figyeled mennyien adják le a receptre szavazatukat.

582
tojás 9 db
cukor 150 g
vaníliás cukor 2 csomag
cérnametélt 200 g
tejföl 350 ml
kókuszreszelék 200 g
mazsola 200 g
citromhéj 1 citromból nyert
rumaroma 25 ml
tehéntúró 1 kg
csokoládédara 60 g
réteslap 1 csomag
tojássárgája 2 db