Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányaleves

Vargányaleves
Vargányaleves
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest Anyukám szokta főzni, Apukám meg szedte hozzá a gombát. Most én főztem, a gombát pedig kis családommal a nyáron strandolás helyett szedtük. (Annyi eső esett, hogy csak a gomba nőtt az erdőben, fürödni nem lehetett.)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vargányát megmosunk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  2. Kb. 30-60 percig áztatjuk, majd leszűrjük. A levet félretesszük. 
  3. A gombát a burgonyával együtt feltesszük főni -az áztató léből is tehetünk hozzá egy keveset. Beletesszük az ételízesítőt és a sót.
  4. Ha majdnem kész,  hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, és rövid ideig főzzük.
  5. Tejfölös, lisztes habarást készítünk, a levest felforraljuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 990
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös vargányaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

195
vargánya gomba 8 dkg
burgonya 50 dkg
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
ecet 1 teáskanál