Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányás-csirkés fusilli

Vargányás-csirkés fusilli
Vargányás-csirkés fusilli
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel sok eső volt mostanában, és amúgy is szezonja van, elmerészkedtem a piacra, hogy szerezzek vargányát. Sikerült is (mint utóbb kiderült, nem túl jutányos áron, annak ellenére, hogy én azt hittem... hiába, kezdő piacozó vagyok... :D). Sokáig gondolkodtam, mit készítsek belőle, végül a gombamártásos tészta mellett döntöttem, ez lett belőle.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, a gombákat megtisztítjuk, és eldaraboljuk.
  2. A tésztát sós vízben feltesszük főni.
  3. A hagymát felkockázzuk, és az olajon puhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a szalonnát és a felkockázott csirkehúst, és így összepirítjuk.
  5. Amikor a hús már elkezd pirulni, hozzáadjuk a vargányát is, és pár percig együtt pároljuk.
  6. Felöntjük a tejszínnel, ha szükséges sózzuk, és pár perc alatt összeforraljuk a mártást. (Ha túl sűrű lenne, tejjel hígíthatjuk.)
  7. Mikor elkészült, a vargányás-csirkés ragut összeforgatjuk a leszűrt tésztával, és a tetejét megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 075
elküldve: 0
receptkönyvben: 138
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombamártásos tészta, tejszínes vargányás-csirkés tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

877
fusilli tészta 250 g
vargánya gomba 30 dkg
csirkemell filé 20 dkg
főzőtejszín 2 dl
vöröshagyma 1 kis fej
bacon 2 szelet
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tej 0.5 dl