Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányás kacsával töltött ravioli

Vargányás kacsával töltött ravioli
Vargányás kacsával töltött ravioli
23 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Beteg vagyok, így a legkevesebb időt szerettem volna a konyhában tölteni. Ezért felhasználtam egy kacsából megmaradt sült húst. Valójában a szósz is maradékokból van összeállítva.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Minden hozzávalót konyhai robotgépben tésztává gyúrunk.
  2. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni legalább fél órára, de akár fél napra is.
  3. A pihentetett tésztát géppel kinyújtjuk, és 11 cm-es derelyeszaggatóval köröket vágunk ki a tésztából.
  4. A köröket megtöltjük egy jó púpozott teáskanálnyi töltelékkel, és a formázóval összenyomjuk.
  5. Lobogó, sós vízben maximum 3 perc alatt megfőzzük, kiszedjük, és kevés olvasztott vajban megforgatjuk.

Töltelék

  1. Az apróra vágott lilahagymát egy teáskanálnyi kacsazsíron megdinszteljük, majd jön a kis kockákra vágott vargánya, amit erős tűzön pirítunk, majd jön még hozzá a só, bors, kakukkfű levelek, és hozzá a durvára darált kacsasült.
  2. Félretesszük hűlni.

Szósz

  1. A meggylében felteszünk főni egy marék aszalt vörösáfonyát, míg meg nem szívja magát, és puha nem lesz (8-10 perc).
  2. Botmixerrel összezúzzuk. Rácsavarunk egy evőkanálnyi citromlevet.
  3. Egy dl tejszínt elkeverünk egy teáskanálnyi ételkeményítővel, és a forró szószhoz öntjük, megszórjuk fahéjjal, és besűrítjük.
  4. Végül a lángot elzárjuk, és elkeverünk benne egy teáskanálnyi vajat, hogy fényesebb, selymesebb legyen.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 472
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsahúsos ravioli, húsos töltött tészta, kacsahúsos ravioli vörösáfonyás szósszal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rolvisa
Olgis / rolvisa Wed, 2014-12-10 14:12

Én is szavaztam. Vigyázz magadra. Én is a konyhában töltöm a szabad időmet.(69) A család meghálálja a fáradozásainkat .Üdv, Olgi néni..

lajosmihaly1950
lajosmihaly1950 Wed, 2014-12-10 17:01

Kedves Olgi néni!
Köszönöm a kedvességed. Szerencsére nagyon szeretek a konyhában ügyködni, így nem is érzem fáradtságnak, sőt inkább felpörget.
Üdvözlettel: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-11-22 16:14

Köszönöm, kedves Witch. De ha elmesélném a mai napomat. A barátnőimet várom (így lábadozás közben), így süti, trüffel, kétféle kenyérke, tortilla, chili con carne, négy mártogatós, Így is lehet betegeskedni, de így sokkal érdekesebb, mint ha az ágyat nyomnám.
Üdv: Évi néni

witch
witch / witch Sat, 2014-11-22 22:18

Te jo eg! :o) Nem veletlen, hogy tobb mint 1300 receptet toltottel mar fel, ha labadozas alatt 10 fogas keszitesz. Fantasztikus mennyi energiad van! Ebbol latszik, hogy szereted amit csinalsz, mert szerintem az adja az erot. Remelem sose unod meg, mert csodas dolgokat alkotsz.

udv:witch

witch
witch / witch Sat, 2014-11-22 15:47

Kedves Evi neni, jobbulast! Azert ez nem semmi, hogy a nok meg betegen is ilyen csodakat alkotnak meg vegzik a dolgukat, mintha minden rendben lenne es nem az agyban hemperegnek. :o) Le a kalappal elotted!
udv:witch

350
durumliszt 20 dkg
tojás 2 db
1 csipet
olívaolaj 1 teáskanál
kacsamell 25 dkg
lila hagyma 1 kis fej
vargánya gomba 25 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
vörösáfonya 5 dkg
meggylé 3 dl
fahéj 1 késhegynyi
citromlé 0.3 citromból nyert
étkezési keményítő 1 dkg
habtejszín 1 dl