Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányás-kecskesajtos tagliatelle

Vargányás-kecskesajtos tagliatelle
Vargányás-kecskesajtos tagliatelle
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok friss vargánya gyűlt össze otthon, és gondoltam, más formában is elkészítem, mint rántva. Nagyon ínycsiklandozó lett a friss vargánya és kecskesajt kombinációja, a tetejére szórt pármai sonkáról nem is beszélve.


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a zöldségeket. A megmosott friss vargányákat közepes nagyságúra szeleteljük, a hagymákat pedig finomra aprítjuk.
  2. Sós lobogó vízbe feltesszük a tésztát.
  3. Míg a tészta elkészül, megcsináljuk a szószt, hogy egyszerre készüljenek el.
  4. Felhevítünk egy mély serpenyőt egy kis olívaolajjal és/ vagy vajjal. Először a vöröshagymát pároljuk meg, majd rászórjuk a gombákat és megpirítjuk őket, mikor ez készen van rátesszük a fokhagymát és a petrezselymet.
  5. Felöntjük a fehérborral, picit tovább pároljuk, ha kipárolgott az alkohol, jöhet a finom kecskesajtkrém. Mikor szépen megolvadt a sajtkrém, ráöntjük a tejszínt és fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és kis bazsalikommal. Ha keveseljük a perezselymet, még azt is tehetünk hozzá.
  6. Összeforgatjuk a szószt a frissen lecsöpögtetett tésztával.
  7. Megpirítjuk a pármai sonka szeleteket és tálaláskor meghintjük vele a tésztát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 836
elküldve: 4
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Baribon

Mióta szakács: 2010.07.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vargányás tészta kecskesajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

778
tagliatelle 50 dkg
vargánya gomba 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
habtejszín 500 ml
kecskesajt 20 dkg
fehérbor 1 dl
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
pármai sonka 80 g