Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányás vadragu

Vargányás vadragu
Vargányás vadragu
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel egy ismerőstől kaptunk vaddisznóhúst, a piacon vettünk vargányát, így elkészült ez a finom étel.

hozzávalók / 4 adag

A páchoz

A raguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vadhúst 2 centis kockákra vágjuk. Összekeverjük a fehérbort a vízzel, babérlevéllel, borókabogyóval, borssal, kakukkfűvel, a tűzdelt vöröshagymával, és egy éjszakát a pácban hagyjuk.
  2. Másnap egy lábasban a vajat felolvasztjuk.
  3. A húsokat kivesszük a pácléből.
  4. Az olvasztott vajon a húst megpirítjuk, a megszűrt páclevet ráöntjük, hozzáadjuk a húsleves alaplét (ha az nincs, akkor 2 leveskocka is megfelel), majd kis lángon kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük a húst.
  5. A megtisztított vargányát tetszés szerinti vékony csíkokra vágjuk, és a már megfőtt húshoz hozzáadjuk, ezzel még 10 percig főzzük.
  6. A tejfölt a vörösborral, a főzőtejszínnel és a liszttel kikeverjük simára, és a gombás vadhúshoz öntjük. Ezzel még 1-2 percig kicsit forraljuk, pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá.
  7. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 880
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt vaddisznóhús, vargányás vaddisznóragu, vadragu gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

616
babérlevél 2 db
borókabogyó 5 db
kakukkfű 1 szál
fehérbor 1 dl
fekete bors 1 kk
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 8 dkg
vargánya gomba 30 dkg
szárnyas alaplé 3 dl
vörösbor 1 dl
tejföl 1 dl
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
vaddisznóhús 1 kg