Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Variációk burgonyás-fűszeres kelt tésztára

Variációk burgonyás-fűszeres kelt tésztára
Variációk burgonyás-fűszeres kelt tésztára
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kismamaságom utolsó hetében még este 9-kor sem bírok magammal, dolgozik bennem a tettvágy... Rákívánok egy jó kis pogácsára. A hűtőben nincs tej, sem tejföl, viszont árválkodik még ebédről 3 szem főtt krumpli, meg árválkodik itt még egy tejszín... Gyorsan "összeötlöttem" egy kelt tésztát, amely aztán a megfelelő fűszerezés után isteni lett, a vajazástól pedig bár kívül ropogós, belül isteni puha, pont olyan, amilyet kívántam.:))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Reggelire, tízóraira, uzsonnára, vacsorára egy pohár tejjel kiváló! Tartalmas, egészséges péksütemény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a nag ylyukú reszelőn lereszelt főtt krumplival elkeverjük, közben a langyos tejszínben cukorral az élesztőt megfuttatjuk.
  2. Ha az élesztő kész, a lisztes egyveleghez öntjük, majd mehet hozzá az olaj és a fűszerek. (Itt most őrölt köményt, borsot és nem kevés sót használtam, + ment bele egy kis sült krumpli fűszerkeverék is.) Az összetevőket tésztává gyúrjuk, és fél órára félretesszük kelni.
  3. Kelést követően a tészta felét kinyújtjuk, megkenjük a vaj felével, sózzuk, és rúddá hajtogatjuk, amelyet háromszögekre vágunk fel. A tetejét tojással kenjük, mehet a tepsire.
  4. A tészta másik felét kinyújtjuk, majd a felét vajjal megkenjük, sózzuk, a másik felét ráfordítjuk, és ismét nyújtani kezdjük. Ezt még egyszer megismételjük, majd kisebb pogácsákat szaggatunk belőlük, tetejüket beirdaljuk, tojással megkenjük, és szezámmaggal szórjuk. Mehetnek a másik tepsire.
  5. Előmelegített sütőben, légkeveréses módozaton, 180 fokon 30 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20×20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 055
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

pogácsa, krumplis pogácsa, tejszínes krumplis pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

935
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
burgonya 3 db
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
főzőtejszín 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
élesztő 5 dkg
köménymag 1 kávéskanál
fekete bors 1 kávéskanál
vaj 10 dkg
tojás 1 db
szezámmag 1 ek