Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Variációm rakott tésztára

Variációm rakott tésztára
Variációm rakott tésztára
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a rakott tésztákat... Éppen ezért szeretem variálni az összetevőket... Ebben is minden finomság benne van, amitől csakis mennyei lehet :) ... S valóban az...

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ízlés szerint lehet más fűszerekkel is ízesíteni, más tésztafajtát használni.

Ez a mennyiség lehet 4, 5, 6 adag. Ezzel mindig bajban vagyok, attól függ, kinek, mennyi az "elég". 

Ez pedig annyira finom, hogy nem lehet "bébi adagot" enni belőle! :)

Ha maradna, másnap nem kell főzni - addig hűtőben, lefedve tároljuk -, melegítve is isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben, a fűszervaj felén megpároljuk, kissé megpirítjuk a megtisztított, apróra felkockázott csirkemellet, a fűszerkeverék felével, kevés sóval ízesítve, majd félretesszük hűlni.
  2. Egy másik tapadásmentes serpenyőben, a fűszervaj másik felén megpároljuk a zöldségkeveréket - brokkoli, karfiol, sárgarépa -, sózzuk ízlés szerint, félretesszük hűlni.
  3. Egy tálkában, a főzőtejszínbe átnyomjuk a fokhagymákat, belekerül a ketchup, a fűszerkeverék másik fele, s jól összekeverjük.
  4. A vajjal kikenjük tepsinket (körülbelül 25x30x6 cm-es, én jénait használtam).
  5. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, lecsöpögtetjük, s egy nagyobb tálba öntjük, amelyben el fog férni minden.
  6. A tésztához öntjük az előkészített húst, a kézzel összetépkedett lapka sajtokat, a darabokra csipkedett kockasajtokat, s összekeverjük. Ehhez adjuk a párolt zöldségkeveréket, óvatosan összekeverjük, hogy ne törjenek össze. Végül az ízesített főzőtejszínnel öntjük le, s ezzel is összekeverjük.
  7. A kikent tepsibe öntjük a tésztás keverék felét, meglocsoljuk a tejföl felével, majd ráreszeljük a füstölt sajtot.
  8. Erre öntjük a tésztás keverék másik felét, elkenjük a tetején a tejföl másik felét, végül ráreszeljük egyenletesen a trappista sajtot.
  9. Sütőbe tesszük, először 200 fokra állítjuk, így sütjük sercegésig, alsó-felső sütéssel, majd levesszük 150 fokra, s addig sütjük, míg olyan szép színt kap a teteje, mint a képen látható.
  10. Ha elkészült, rövid ideig pihentetjük, de még melegen, tetszőleges formában tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30x6 cm
  • elkészítettem: 21 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 695
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges rakott tészta, csőben sült tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1092
tészta 25 dkg
csirkemell filé 1 db
zöldségkeverék 45 dkg
fűszervaj 15 dkg
0 ízlés szerint
tejföl 330 g
főzőtejszín 200 ml
fokhagyma 3 gerezd
ketchup 2 ek
füstölt sajt 15 dkg
trappista sajt 15 dkg
szárnyas fűszerkeverék 2 teáskanál
vaj 5 dkg
lapkasajt 5 db
kockasajt 5 db