Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Várkapitány pulykatekercse

Várkapitány pulykatekercse
Várkapitány pulykatekercse
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletesen laktató, csirkemellhúsból is kiváló vasárnapi ebéd.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Főtt rizzsel, és savanyúságnak uborkával ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet megmossuk, konyhai törlőpapírral felitatjuk róla a vizet. Az első szeletet nem vágjuk le teljesen, hanem csak a másodikat, így egy nagy hússzeletünk lesz. Így folytatjuk, amíg van a pulykamellből.
  2. Jó vékonyra kiklopfoljuk mindkét oldalán, sózzuk, borsozzuk az összes pulykamellet.
  3. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. A sajtot szintén lereszeljük.
  4. Egy adagnyi almareszeléket és egy adagnyi sajt reszeléket (annyit, hogy kényelmesen fel tudjuk tekerni, ne szóródjon ki) rendezünk a pulykamell szélére, és feltekerjük ügyelve a végeire, amit kicsit behajtogatunk.
  5. Ezt a tekercset a hagyományos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és kisütjük zsíros olajban, annyiban, hogy félig ellepje a tekercseket.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 330
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-almás töltött hústekercs, almával és sajttal töltött pulykatekercs, rántott pulykatekercs almás-sajtos töltelékkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2016-12-07 14:23

Kicsit variálva, de az alapötletet megtartva megcsináltam, nagyon finom lett. Szűzpecsenyéből készült, és panírozás helyett baconba tekertem be, és sütőben megsütöttem. Köszi a jó ötletet. Zsuzsa

1001
pulykamell 70 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
alma 1 közepes db
edami sajt 5 dkg
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl
mangalica zsír 3 ek