Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vármezői pisztráng grillezve - Grillezett pisztráng 2.

Vármezői pisztráng grillezve - Grillezett pisztráng 2.
Vármezői pisztráng grillezve - Grillezett pisztráng 2.
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erdélyben, Maros megyében, a Felső-Nyárád mentén található Vármező. Kis település, de híres a pisztrángtenyészetéről. Itt dolgozok én is egy nagyon szép és híres étteremben. Az így elkészített pisztráng a legigényeltebb, és talán a legfinomabb is.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

A halat petrezselymes főtt burgonyával tálalom.
Nagyon illik hozzá az ún. "muzsdéj". A muzsdéj egy fokhagymaszósz, melynek elkészítése elég egyszerű. A fokhagymát megpucoljuk, majd jól összezúzzuk. Olajjal és sóval kikavarjuk, akár egy majonézt. Pirospaprikát, őrölt fehérborsot adunk hozzá. Meleg vízzel vagy húslevessel öntjük fel a kívánt sűrűségig. Több elkészítése is van. Van, aki tejfölösen szereti, van, aki ecetesen... Egy biztos: muzsdéj nélkül nincs sült hal :D
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat sózzuk, borsozzuk. A belsejébe helyezzük a fokhagymát és a citromkarikát.
  2. 250-300 fokos grillen, oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 250°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 463
elküldve: 4
receptkönyvben: 173
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
adag: 1 főre
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás grillezett pisztráng, erdélyi grillezett pisztráng, sült pisztráng

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Sun, 2012-01-22 17:42

Kedves Boti
Azt szeretném kérdezni, hogy a grillen rendes grillplatnit értesz? Vagyis nem tűzhelyben grill üzemmódot, hanem forró platnit?
Bocs a buta kérdésért, nem szeretném elrontani.
Köszönöm

boti
Boti / boti Mon, 2012-01-23 19:00

Hello Lillus-M,
A kepen a hal elektromos grillen volt sutve, mert ilyen volt a konyhankon. Elkeszitheto szenes grillen, csak vigyazi kell, ne egjen meg. Tudniillik a szen hofokat nem igazan tudjuk kedvunk szerint beallitani. Amugy megsutheto forro platnin is a gaztuzhelyen.
Sok sikert hozza es jo etvagyat.

illesera
illesera Tue, 2010-12-21 13:57

Kedves Boti !
Jaj, nagyon örülök, h válaszoltál, köszi szépen ! így már akkor meg tudom csinálni ! De jóóóóó !
üdv
Era

boti
Boti / boti Mon, 2010-12-20 22:28

A pisztrangot nagyon konnyen megtisztithatod. Egyszeruen kibelezed es eltavolitod a kopoltyukat. Bo vizzl kimosod es kesz is van. Nincs pikkelye es a bore nagyon finom ha ropogosra megsul. Jo etvagyat es batran fogjal neki, mert lehetetlen elrontani.

illesera
illesera Mon, 2010-12-20 19:49

Kedves Boti !
A segítségedet szeretném kérni!
Hogyan kell megtisztítani a pisztrángot? Odáig megvan, hogy ki kell belezni, de a pikkelyeket hogyan kell leszedni róla? még sosem csináltam ilyet, de most karácsonyra pisztrángot szeretnék sütni, de nem tudom, hogyan fogjak hozzá!
Előre is köszönöm a segítségedet, (vagy bárkiét, aki segíteni tud nekem ebben) !
Era

jacinta
jacinta Sun, 2010-08-15 01:00

Ez igaz, a vármezői pisztrángnak nincs párja, én is ettem, van viszonyítási alapom.
Ajánlom mindenkinek.

Magdala70
Magdala70 Sat, 2010-07-31 15:38

Én is erdélyi vagyok,sőt marosvásárhelyi. Egy dolog biztos: sehol nem eszel olyan finom pisztrangot mint Vármezőben!!!!

boti
Boti / boti Tue, 2010-07-27 12:57

A pisztrang az egyik legfinomabb halfaj, ami hazankban el. Rokon faj a lazaccal.Gyors, hegyi patakokban el. Ragadozo hal. Husa feher es a gericen kivul, majdnem semmi csontja nincs. Ha Erdelyben jarsz , foleg Maros es Hargita megyekben, biztos minden etteremben talalsz majd.

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-07-27 09:25

Sosem ettem még pisztrángot,bár mindenféle halat ettem már(főleg folyamit).Milyen ize van?Mennyire szálkás?Bogi

252
pisztráng 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
citrom 1 db