Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasalós csirke cukkinivel

Vasalós csirke cukkinivel
Vasalós csirke cukkinivel
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve a visegrádi várjátékokon jártunk, ott láttam először élőben vasalós sütést, nagyon megtetszett. Az édesanyám konyhájában évtizedekig dekorációként használt faszenes vasalók, amiket a nagymamájától örökölt, a konyha tavalyelőtti felújításakor a pincébe száműzettek. Ekkor jött el az én időm, flexszel megdrótkeféztem, a belsejüket jól kiégettem faszénnel, és már készen is álltak a grillezésre!:-)

hozzávalók / 6 adag

Pácolás

Sütés

ajánlat

A vasalókat amellett, hogy a húst nagyon szép pirosra sütik, még a tárcsában lévő zsiradék gyors felmelegítésére is használhatjuk. Pl. ha már felolvadt a zsír a tárcsán, csak belerakjuk a vasalókat, és sokkal hamarabb eléri a sütési hőfokot, vagy ha belerakunk a zsírba nagyobb mennyiségű húst, cukkinit, krumplit, ami lehűti, csak belerakjuk a vasalókat, és már forr is! Bánjunk óvatosan a vasalókkal, nehogy a nyílásain keresztül zsiradék kerüljön az izzó faszénre, mert meggyullad!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, ha kell, feldaraboljuk, és elkészítjük a pácot.
  2. Belerakjuk a húst a pácba, jól beleforgatjuk, hogy mindenhova jusson, legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk.
  3. Előkészítjük a tárcsát, alágyújtunk, a vasalókba szánt faszenet is begyújtjuk, majd a vasalókba rakjuk.
  4. Belerakjuk a zsiradékot a tárcsába, megvárjuk, míg felmelegedik.
  5. Belerakjuk az első adag húst a zsírba, kicsit átsütjük, majd rárakjuk a forró vasalókat, ne hagyjuk sokáig egy-egy húson, csak 1-2 percig, mert könnyen ráég, inkább többször rövid időre.
  6. Közben megpucoljuk, felkarikázzuk a cukkinit, és a hús mellé a pácba rakjuk.
  7. Később a tárcsa szélére is kihúzzuk a húsokat, itt is vasaljuk, így helyet csinálunk a cukkininek és a következő adag húsnak.
  8. Addig sütjük, amíg a hús szépen megpirul és a cukkini is megsül.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 798
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

V2rider

Mióta szakács: 2012.12.10.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tárcsás hús cukkinivel, tárcsán sült csirke, pácolt csirke tárcsán sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sat, 2013-09-07 10:52

Kedves V2rider!
A szerkesztőink már több levelet is írtak a regisztrációkor megadott e-mailcímedre, hogy küldd át az eredeti képet, és majd ők beszerkesztik, mert így elég rossz a minősége. Az a.szalanczi@nosalty.hu címre küldd át a képet, és amint lehet, élesítik a receptet!
További kellemes sütés-főzést!
Kata

831
csirke 2 kg
vöröshagyma 1 nagy db
olívaolaj 8 ek
mustár 2 ek
borókabogyó 2 kávéskanál
kakukkfű 2 kk
fekete bors 2 kk
2 kávéskanál
disznózsír 10 ek
cukkini 2 közepes db