Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasalt csibe vajon sütve

Vasalt csibe vajon sütve
Vasalt csibe vajon sütve
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lényege ennek az ételnek, hogy a csirkének nagyon fiatalnak kell lennie, és nem több, mint fél kiló. Semmilyen pác nem kell, ha ilyen csirkét tudunk beszerezni. A húsa omlós és ízletes, a bőre ropogós és piros. Egyszerűen fantasztikus. :)

hozzávalók / 2 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, a mellénél végigvágjuk, és széthajtjuk, mint egy könyvet. Szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Két nagy serpenyőben elosztjuk a vajat, és nagy lángon felmelegítjük, amikor már sistereg, háttal felfelé beletesszük a csirkét.
  3. Szükségünk lesz valami nehéz tárgyra, amivel jól le tudjuk nyomni (többféleképpen is lehetséges, nekem van egy nagy vaslábosom, azt teszem az egyikre, és van egy kisebb, abba vizet teszek, és úgy rakom a csirkére, erősen lenyomom, hogy minél laposabb legyen. Fazékba is lehet vizet ereszteni, az is jó, esetleg régi vasaló is megfelel).
  4. 5 percig nagy lángon sütjük.
  5. Megfordítjuk, bekenjük a fokhagymával a tetejét, vagyis a sült felét, és ismét ráhelyezzük a nehezéket.
  6. Takarékra vesszük, és 25 percig sütjük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 367
elküldve: 3
receptkönyvben: 120
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vasalt csirke, vajon sült vasalt csirkemell, vasalt fokhagymás csirkemell

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Mon, 2015-12-07 13:28

Ilyen "lapos sült csirkét" Portugáliában láttunk először.
-Ott, -van egy ügyes "szerkezetük" hozzá: -egy szétnyithatós - összezárhatós, rácsos "akármi", amibe beleteszik a "laposra terített" csirkét, és (faszenes) grillen sütik, ebben - ezzel, forgatva...

2490
csirke 2 db
vaj 40 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd