Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasalt csirkecomb filé citrusos salátával

Vasalt csirkecomb filé citrusos salátával
Vasalt csirkecomb filé citrusos salátával
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nyár eleji kerti parti egyik fogása volt. A barátok egyöntetű véleménye szerint a citrusos öntet nyerte az estét. :) Szerintem is ver mindent. A receptjét mesterszakács barátomtól tanultam, a salátát már én társítottam mellé. Pofonegyszerű elkészíteni, és hűtőben nagyon sokáig eláll.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot filézzük, sózzuk, borsozzuk, a belső oldalát majorannával hintjük, majd kevés lisztben megforgatjuk (nagyon vékonyan vonja be a liszt, a felesleget rázzuk le róla).
  2. Serpenyőben kb. fél ujjnyi forró olajon először a bőrös oldalát, majd a belső oldalát készre sütjük, jó pirosra-ropogósra.
  3. A salátaöntethez a mézet, a málnaecetet, a citrusleveket összekeverjük. Az almát magozzuk, hámozzuk, a húsát turmixoljuk, majd az almapürét és a mustárt belekeverjük a lébe, hűtjük.
  4. A spárgákat kevés cukorral és citromlével ízesített, lobogó forró vízben 2 percig blansírozzuk, majd jéghideg vízbe merjük. Hűtjük, majd vékony csíkokra, vagy 2 centis darabokra vágjuk.
  5. Az epret daraboljuk.
  6. A zöldsalátát összekeverjük az eperrel és a spárgával, tányérra rendezzük, majd tálalás előtt kb. 2-3 tk öntetet locsolunk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 455
elküldve: 1
receptkönyvben: 170
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

citrusos-mézes saláta sült csirkeszelettel, grillezett csirkefilé citrusöntetes zöldségsalátával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2012-01-26 22:05

Köszönöm az információt kedves Taksi!
Üdvvözletem Mártiknak is.
Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2011-09-06 13:19

Ahhha!Én is így képzeltem hogy vasalják igazi szenes vasalóval.Mintha már hallottam volna...csak nem voltam biztos benne.Kösz az információt!Ki fogom próbálni talán még vasalóval is.Puszi.Bogi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2011-09-06 08:51

Bogikám! Az étel neve hivatalosan vasalt csirkecomb filé serpenyőben sütve, csak nem fért ki itt a NS-n. :) Szóval ez nem a klasszikus vasalt csirke, de előnye, hogy télen is készíthető, serpenyőben, nem csak szabadban, grillen. Attól vasalt, mert a csirkét egyrészt kifilézed, és kissé meg is nyitod, így jó lapos, illetve ha vaslapon sül, akkor - ha van olyan - egy régi vasalóval, ennek híján lapáttal lenyomkodják sütés közben. Szóval átvitt, illetve szó szerinti értelemben is lehet vasalt, mert vagy tényleg ki van vasalva, vagy csak arra a utal a szó, hogy ki van lapítva (szinonímaként a "kivasalt" szóval) :)

642
csirkecomb 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rozsliszt 5 dkg
napraforgó olaj 1 dl
rukkola 150 g
madársaláta 150 g
eper 10 dkg
zöldspárga 0.5 csomag
citromlé 1 citromból nyert
narancslé 1 dl
limelé 1 lime-ból nyert
alma 1 db
mustár 1 ek
méz 3 ek
málnaecet 1 ek