Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasalt csirkecomb Kornél konyhájából

Vasalt csirkecomb Kornél konyhájából
Vasalt csirkecomb Kornél konyhájából
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemcsak a steakeket, de a csirkét is lehet vasalásos eljárással sütni. Ehhez szaftosabb, zsírosabb húsrész szükséges, ezért készítjük felsőcombból. Semmi ördöngösség, otthoni körülmények között is könnyen elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A csirkefűszerhez

ajánlat

Köretként friss kevert salátát vagy majonézes salátákat kínálhatunk mellé.

Kevés zúzott fokhagymával ízesített olívaolajjal is meglocsolhatjuk a megsült combokat, méginkább fokozva az ízhatást.

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkefűszer házilag

  1. A hozzávalókból készítsük el a fűszerkeveréket.

Elkészítés

  1. Először készítsük elő a combokat. Éles, vékony pengéjű késsel távolítsuk el a csontokat. Ezután a comb vastagabb részeinél (a két oldalán) "nyissuk meg" jobban a szeletet, magyarul a felénél belülről kifelé, vízszintes irányban vágjunk bele, mintha felezni akarnánk, de ne vágjuk végig. Így a belső részt ki tudjuk hajtani oldalirányba, ezáltal megnöveltük a szelet nagyságát. A bőrét vágjuk be néhányszor, hogy a fűszer átjuthasson rajta.
  2. Fűszerezzük be a húst, majd kenjük be vékonyan mustárral. Erre azért van szükség, mert a mustár segíti a fűszerek húsrostokba történő eljutását. Vékonyan locsoljuk meg olajjal, majd tegyük egy kis tálba. Ugyanígy járjunk el a többi comb esetében is. Ha kész, tegyük a hűtőbe 1-2 óra hosszat. Ez idő alatt nem árt, ha fóliával letakarjuk a tálat.
  3. Sütéskor forrósítsunk fel egy serpenyőt. Zsiradék nem szükséges, a bőrből ki fog sülni annyi, amennyi elegendő lesz. Tegyük a serpenyőbe a combokat, majd tegyünk rájuk egy régi faszenes vasalót, hogy lepréselje. Ha nincs ilyen otthon, az sem tragédia, megoldhatjuk egy kisebb lábossal is ugyanígy, ha feltöltjük vízzel, hogy elegendő súlya legyen. Fontos, hogy egyszerre annyi combot süssünk, amennyit megfelelően le tudunk préselni.
  4. Süssük pirosra a bőrét, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is. Tapintással ellenőrizzük a húst, ha megfelelően rugalmas, akkor elkészült. Ha kissé puhának érezzük még, akkor inkább süssük tovább egy-két percet.
  5. Tálaljuk tetszés szerinti körettel a sütést követően azonnal.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 261
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vasalásos eljárással sült csirkecomb, vasalt mustáros combok, vasalt fűszeres csirkecombok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

429
csirke felsőcomb 4 db
napraforgó olaj 1 dl
mustár 1 ek
1 ek
fűszerpaprika 1 ek
majoranna 1 ek
kakukkfű 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 ek
koriander 0.5 ek
fokhagymapor 1 ek
fekete bors 0.5 ek