Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Vasalt csirkecombok"

"Vasalt csirkecombok"
"Vasalt csirkecombok"
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A Fakanál és a Mit főzzünk ma? receptversenyének nyerteseiként, a feleségemmel és Halász Istvánnal, a Kárpátia étterem séfjével készítettem először vasalt csirkét.
Azóta is az egyik kedvencem.




 

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A páchoz

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az egyszerűen elkészíthető, kellemesen fűszeres, zaftos csirkecombokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felső csirkecombokat előző este bepácoljuk az alábbiak szerint: a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk, majd az újhagyma zöldjével és a fűszerekkel (borsikafű, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom keverékkel) elkevert olívaolajba tesszük. (Aki szereti, tárkonyt vagy oreganót is tehet bele.)
  2. Sütés előtt a húsokat egy külön tányérra szedjük, a páctól lecsepegtetjük.
  3. Majd kevés lisztbe forgatjuk, és lesúlyozva kevés zsiradékon megsütjük őket. (Súlyként használhatunk egy kisebb edényt, amelyikbe vizet öntünk, vagy a család régi faszenes vasalóját is.)
  4. Rizzsel, joghurtos kevertsalátával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 43 304
elküldve: 1
receptkönyvben: 241
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres csirkecombok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2009-03-19 07:27

Kedves Ildikó!

Köszönjük a dícséretet! További jó recepteket és jó főzőcskézést
kívánunk.

Üdvözlettel:
Taksár Ferenc

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2009-03-18 16:22

Kedves Ildikó!

Én is gratulálok a jobbnál-jobb finomságaidhoz.
A figyelem kölcsönös:)
A fotót valóban este készítettem, de már nem volt erőm se energiám
Photo-soppal javítani rajta.
Nem tökéletes. Most ilyen lett. (Bevallom egy kis fény valóban javított volna a helyzeten.)
A feleségemet Mártikának hívják,
Ő is gratulál és üdvözöl!

Üdvözlettel: Ferenc

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2009-03-18 16:05

Kedves Ferenc és Nejed!

Csodálattal figyelem ténykedéseteket folyamatosan, most már aztán nem állom meg szó nélkül.
Az étel is jópofa, de a fotó.....! Annak ellenére, hogy esti kép, remek hangulata van, szerintem. Nem vakus, az látszik, állvány?

Gratulálok! Ehhez is és a többi remek dolgotokhoz.

Ildikó

754
csirke felsőcomb 1 kg
1 késhegynyi
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
olívaolaj 1 dl
újhagyma 2 db
borsikafű 1 kk
rozmaring 0.5 tk
kakukkfű 1 kk
bazsalikom 0.5 tk