Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasárnapi pudingdesszert

Vasárnapi pudingdesszert
Vasárnapi pudingdesszert
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem hetek óta emlegette a nagyi által gyerekkorukban készített, vasárnapi asztalokra kerülő puncspudingot, így gondoltam, egyik vasárnap meglepem vele. Puncs ízű puding nem volt otthon, így vanília ízűvel készítettem el, hogy kicsit visszarepítse a gondtalan gyerekkorba! Sikerült! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliapudingot a leírás szerint készítsük el a tejjel és a cukorral.
  2. A babapiskótákat áztassuk át frissen lefőzött feketekávéval, de vigyázzunk, hogy ne ázzon szét. Rakjuk 4 tálka aljára a piskótákat, majd rummal vagy rumaromával ízesített 1-1 evőkanálnyi meggylekvárral kenjük meg, ezután öntsük rá az elkészített pudingot.
  3. A tejszínt kevés cukorral verjük fel, és egy habfixáló segítségével fixáljuk, hogy a hűtőben ne essen össze. Ezzel díszítjük a már kihűlt pudingok tetejét, és egy kis extra meggylekvárt, mentalevelet is rakhatunk rá, hogy színesebb legyen.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 013
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesél a konyha

Mióta szakács: 2019.06.03.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos pohárdesszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

369
pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 4 teáskanál
meggylekvár 4 ek
babapiskóta 4 db
feketekávé 1 dl
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
borsmentalevél 4 db
rumaroma 15 csepp