Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasárnapi répatorta

Vasárnapi répatorta
Vasárnapi répatorta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család új kedvence :) Mondanom sem kell, hogy alig éli meg a hétfőt. :) Ajánlom mindenkinek, akik készen állnak egy új ízrobbanásra. Jó étvágyat hozzá! :)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Narancs héját kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a narancsot kicsavarjuk. A diót ledaráljuk. A sárgarépát szintén kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat cukorral, vaníliacukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a narancs levét, lereszelt héját, fahéjat.
  3. Lisztet összekeverjük a sütőporral.
  4. Tojáshabba belekeverjük a sárga masszát, a lereszelt sárgarépát, a lisztet és a ledarált diót.
  5. Ezek után egy zsírpapírral kibélelt tortaformába öntjük a folyékony masszát. Előmelegített sütőben először alul-felül 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 30-35 percig készre sütjük (itt is érvényes a tűpróba módszer a tökéletes piskóta elkészítéséhez:) ).
  6. A kihűlt piskótát 3 részre (de lehet 2-re is) vágjuk, és minden lapot megkenünk lekvárral, és megtöltjük krémmel.

Krémhez

  1. A tejszínt a vaníliacukorral kemény habbá verjük. A mascarponét (natúr vajkrémmel is kiváltható) a porcukorral és a vanília aromával elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt, és jól elkeverjük.

Díszítés

  1. A tortát kívülről is befedjük krémmel, oldalát darált dióval díszítjük. Tetejére marcipán répát teszünk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 34 127
elküldve: 7
receptkönyvben: 147
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Esztella22

Mióta szakács: 2012.09.17.
16 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, vasárnapi ebéd
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés répatorta, diós-répás torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banettye
banettye Sun, 2017-10-22 13:59

Köszönjük a receptet!
Csak egy apró észrevétel: kizárólag a tészta hozzávalóinál szerepel vaníliás cukor, viszont a leírásban a krémnél is. Szóval most bent van a sütőben a tészta két csomag vanília cukorral. Az illata a masszának így is isteni. :)
Esetleg ezt az infót lehetne megigazítani.

szmari
szmari Sun, 2017-04-16 19:02

Ez csodás! És legfőbb erénye, hogy nem kell bele több dl étolaj. El is mentettem gyorsan, de majd csak húsvét után kerül már nálunk sorra :-)

kleina80
kleina80 Sun, 2017-04-16 20:37

A tortat elkeszitettem Husvetvasarnapra es nagyon ajanlom mert finom.

1521
tojás 7 db
cukor 12 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 10 evőkanál
fahéj 1 kávéskanál
sütőpor 1 csomag
sárgarépa 30 dkg
dió 15 dkg
növényi tejszín 2.5 dl
mascarpone 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliaaroma 2 teáskanál
sárgabaracklekvár 6 ek
dió 15 dkg
marcipán 5 dkg