Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasárnapi sült csirke

Vasárnapi sült csirke
Vasárnapi sült csirke
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Pancs piacon találtam ezt a helyes kis label rouge csirkét, amit nagy lelkesen megvettem, és a lehető legegyszerűbb módon készítettem el.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét átmossuk.
  2. Egy nagyobb tepsit kikenünk olívaolajjal.
  3. A citromot félbevágjuk, az egyik felét betesszük a csirke hasüregébe, a kakukkfű szálakkal együtt. Kívülről sózzuk a csirkét.
  4. A vajat megolvasztjuk, belenyomjuk a fokhagymát és a finomra vágott rozmaringot.
  5. Ezzel a vajas keverékkel megkenjük a csirkét kívülről.
  6. Beletesszük a tepsibe, köré szórjuk a krumplikat, és azt is meglocsoljuk olívaolajjal, valamint sózzuk.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt ropogósra sütjük. Félidőben kicsit megkenjük a lecsöpögő zsírral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 14 689
elküldve: 3
receptkönyvben: 213
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 2

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirke újkrumplival

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Sun, 2019-03-10 12:00

Kérdezném,hogy a krumplit nem kell valamikor megpucolni,mert arról nem esik szó, és a képen is héjában sült krumplit látok♥?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2019-03-11 11:18

Szia Vica,

A receptben benne van, hogy parázskrumplival/újkrumplival készül, azt nem kell megpucolni, csak erősen megdörzsölni. ha most, az újkrumpli/parázskrumpli szezon előtt csinálod, vastagabb héjú téli krumplival, akkor nyugodtan pucold meg! Üdv,
Nóra

487
csirke 50 dkg
citrom 1 db
kakukkfű 6 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál
vaj 3 dkg
fokhagyma 2 gerezd
újkrumpli 0.5 kg
olívaolaj 2 ek