Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasárnapi sütőtök quiche

Vasárnapi sütőtök quiche
Vasárnapi sütőtök quiche
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vasárnapi húsleves nálunk mánia. Szeretem, de ha megvonják tőlem pár hónapra, hát nem fakadok könnyekre. A leves amúgy mindig elfogy, nagyobb probléma, hogy mit csináljunk a maradék husival - ha arról van szó, a levesrajongók sem olyan lelkesek már. Általában pástétom készül belőle, de a lilahagyma blogján találtam egy érdekes sütőtök quiche receptet, és nagyon ki akartam próbálni. Kicsit alakítgattam rajta, hogy a főtt husit is elnyelje, és nagyon meg vagyok elégedve a végeredménnyel!
Ha nincs kéznél maradék főtt vagy sült husink, temészetesen frissből is csinálhatjuk. Ez esetben a csirkemellet még a lilahagyma előtt pirítsuk hirtelen aranybarnára, és a sütőtökkel együtt pároljuk puhára.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sósra számítunk elsősorban, mégis édeskés...ínyenceknek! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt félbevágjuk, megpucoljuk, magját kikaparjuk és felkockázzuk. (Csak az egyik felére lesz szükségünk, a  másikból csinálhatunk pl. krémlevest.)
  2. A hagymát vékony csíkokra, a főtt húst kis kockákra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, rádobjuk a lilahagymát, és 1-2 percig pirítgatjuk.
  4. Rádobjuk a mazsolát, és addig sütjük, amíg el nem kezd karamellizálódni.
  5. Beletesszük  a felkockázott sütőtököt, megszórjuk rozmaringgal, aláöntjük az alaplevet, sózzuk, teszünk bele szerecsendiót és fehérorsot, majd lefedve addig főzzük, amíg a sütőtök meg nem puhul.
  6. Akkor hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáöntjük a tojásokkal elkevert tejszínt, majd óvatosan keverjük hozzá a főtt húst és a diót is.
  7. A leveles tésztát kinyújtjuk.
  8. Egy pitesütő-formát kivajazunk-lisztezünk, belesimítjuk a tésztát, beletöltjük a tölteléket.
  9. A hulladék tésztából rácsokat gyártunk a pitére.
  10. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és pirosra-ropogósra sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 683
elküldve: 4
receptkönyvben: 328
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőtökös-lilahagymás-mazsolás quiche, sütőtökös-húsos pite

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inf3rno
inf3rno / inf3rno Sat, 2012-11-24 05:21

Szia!
Csak egy kérdés; biztos, hogy karamellizálni kell a mazsolát? Az aszalt gyümölcsök elég könnyen oda tudnak égni... Amúgy bejön a recept, a maradék főtthús mindig probléma nálunk.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2012-11-24 14:51

Kedces Inf3rno,
Én meg szoktam, csak egy pár perci, mert ad neki egy kis extra pikantériát, De ha nincs kedved hozzá, szerintem úgy is finom lesz. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Mon, 2012-10-29 21:44

Kedves Dacota,
lenyűgöző ez a recept! Én is sokat kísérletezem a sütőtökkel (spanyol almás-tökös leves csirkével, tésztaszószok stb.), de erre még nem gondoltam. Megvan az egyik fogás hétvégére! Köszi!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-17 14:13

Hát ez nem semmi!Köszi-rengeteg tökünk van, variációk gyülekeznek.Éva-Anyóca próba lesz, majd ha kész reflektálok, azonnal ne várd, néha nem egyezik a kipróbálás, és a válasz reagálás,sajna

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2010-10-17 14:48

Kedves Éva!
Milyen mázlitok van!! :) Nagyon szeretem a sütőtököt. Ha még egy kis maradék husi is akad, akkor egészen pik-pakk össze lehet honi :)
Szép napot!
Üdvüzlettel:
Nóra

679
leveles tészta 1 csomag
csirkemell filé 15 dkg
sütőtök 80 dkg
vaj 1 ek
lila hagyma 2 db
mazsola 8 dkg
dió 5 dkg
főzőtejszín 1 dl
marha alaplé 1.5 dl
tojás 2 db
rozmaring 1 ek
szerecsendió 1 csipet
fehér bors 1 csipet
0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek