Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasi pecsenye

Vasi pecsenye
Vasi pecsenye
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Anyósomtól tanultam. Ma már csak én készítem:-(

Könnyen gyorsan elkészíthető és szerintem nagyon finom.  A kezdeti nehézségeket legyőzve, ma már a paprikás liszt is a husin marad sütés közben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet tálba öntjük.
  2. A fokhagymát lereszeljük és elkeverjük a tejben.
  3. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk,  majd a fokhagymás tejbe tesszük.
  4. 1 éjszakán át a hűtőben puhítjuk.
  5. Másnap a húst paprikás lisztben megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 50 679
elküldve: 8
receptkönyvben: 552
elkészítve: 17/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Tue, 2018-11-20 15:31

Amikor először csináltam pikk-pakk megsült és olyan szép lett. Most úgy lecsúszott róla a panír, azt hittem elájulok. Két oka lehet:? 1. Olíva olajban sütöttem. 2. lefedtem, ahogy a rántott husit szoktam. Szerintetek? Szerintem az olíva olaj volt a hibás. Az nem sütőolaj.

csuricsibe78
csuricsibe78 Tue, 2011-11-01 18:54

Még nem csináltam,de kipróbálom.Én minden ilyen jellegű húst fokhagymás tejben áztatok,sokkal finomabb,omlósabb lesz a hús:)))Köszi a receptet:)) Amúgy...Hegyi!Mi marad rajta?????

zsildabil
zsildabil Sat, 2010-07-17 22:00

kedves hegyi, bocs, hogy beleszólok, de a vasi pecsenyébe nem kell tojásos panir, a recept ugy jo, ahogy Vica leírta! üdv! zsildabil

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-04 19:52

Megcsináltam!
Nagyon finom lett, csak azt nem tudom, hogy a panír hogy marad rajta???? :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-02 08:08

Gondolom, a paprikás liszt után, összekevert tojásban is meg kell mártani. Így rajta marad. Állítólag úgy az igazi, illetve a trükk lényege, hogy a tojásfürdő után mégegyszer paprikás lisztes réteget kap.

Üdv. Hegyi

1549
sertés rövidkaraj 80 dkg
tej 5 dl
finomliszt 20 dkg
fűszerpaprika 2 ek
fokhagyma 1 fej
napraforgó olaj 5 dl
0 ízlés szerint