Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vastag krumplileves csípős kolbásszal

Vastag krumplileves csípős kolbásszal
Vastag krumplileves csípős kolbásszal
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hideg télutó-napon készült ez a tartalmas leves, mely után túros desszertet tálaltam. Készíthetjük nyáron is persze laktató "egytálétel" gyanánt is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, megmossuk. A krumplit, zellert apróra kockázzuk, a répákat karikázzuk, a hagymát apróra, a petrezselymet durvára vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
  2. Egy nagyobb fazékban felolvasztjuk a zsírt, beleszórjuk a zöldségeket, a hagymát, a felkarikázott tv-paprikát, a negyedelt paradicsomot, a köménymagot, és beledaráljuk a borsot. Mindezt kb. 5 percen keresztül állandó kevergetés közben gyengén megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel, majd felöntjük vízzel.
  3. Jól összekeverjük az egészet, beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, a babérlevelet, az ételízesítőt, hozzáadjuk a paprikakrémet, és felforraljuk.
  4. Lassú tűzön főzzük, időnként kevergetve. Félidőben adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt.
  5. Tálaljuk tejföllel, friss kenyérrel és karikázott csípős paprikával.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 006
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

kolbászos krumplileves, krumplileves kolbásszal, csípős kolbászos krumplileves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Fri, 2014-05-16 13:13

MIndig csípőből főzök de van hogy nincs ihlet. Simán burgonyalevest kerestem itt és harmadszorra láttam meg a tiédet. Gyönyörű a kép. Csak olyat nézek meg ahol szép a kép. Olyan jó ötletet adtál, utána már csak átfutottam és én tejfölt sem tettem bele, de ez olyan VASTAG lett hogy csak na :-) KÉt tányérral befaltam, de most már meg kell állnom, hogy maradjon a férjemnek. Köszönöm

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2014-05-16 18:41

Kedves Zsoltesviki!

Szellemes kommentarod "vastag" levesemhez elbüvölt. Igen-nagyon örülök, hogy sikerült receptem alapjan kedvedre valot kesziteni! Köszönöm az elismerest! Üdvözlettel; Marti

392
burgonya 4 db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 0.5 kis db
póréhagyma 1 db
petrezselyem 1 csokor
köménymag 1 kávéskanál
babérlevél 1 db
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek
paprikakrém 1 teáskanál
csípős kolbász 10 dkg
tejföl 2 dl
víz 2 l
ételízesítő 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tv paprika 0.5 közepes db
paradicsom 0.5 közepes db