Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vega hamburger zabfasírttal

Vega hamburger zabfasírttal
Vega hamburger zabfasírttal
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zabfasírt receptje a Napfényes Élet Alapítvány 'Gabonaételek' c. szakácskönyvéből való, kis átalakítással, mert tönkölymorzsát épp nem találtam a boltokban. Egyáltalán nem hiányzik a hús íze ennél az ételnél.

hozzávalók / 4 adag

A hambugerhez

A fasírthoz (kb. 8 darabhoz)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet egy kevés sós, forró vízzel leöntjük, letakarjuk addig, amíg megphuhul, és felszívja a vizet. Ha sok lett a víz, öntsük le róla.
  2. A kihűlt masszához hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát - a legjobb, ha géppel aprítjuk -,  majd a fűszereket és egy evőkanál mustárt. 
  3. A masszához keverhetünk különféle magokat is, majd a 2 evőkanál zabkorpát.
  4. Olajat forrósítunk, és kisütjük a fasírtokat.
  5. Félbevágjuk a zsemléket, és először mustárral kenjük meg.
  6. Erre tesszük a zöld leveleket (saláta/spenót).
  7. Ráhelyezzük a fasírtot.
  8. Tetszés szerint beletesszük a felkarikázott zöldségeket (hagyma, uborka, paradicsom).
  9. Következnek a sajtszeletek, végül pedig ketchupot nyomunk a zsemlébe.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 363
elküldve: 9
receptkönyvben: 496
elkészítve: 13/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegetariánus hamburger, zabfasírtos hamburger

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Thu, 2012-01-19 20:58

én eddig a normálból csináltam, és mindig jó volt, mert leforrázod; de ha apró szeműből csinálod, valószínűleg homogénebb lesz a fasírt (nekem néha kiállnak a pelyhek, de sosem esett még szét)

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2012-04-07 20:26

no, megcsináltam aprószeműből. tanulság: sokkal több korpa kell bele - bár én búzakorpát használtam, és végül praktikusabb volt kanállal az olajba szaggatni, mint formázgatni.
de nagyon finom lett, a brokkolisaliddal ettem - és eszem még egy darabig, mert a rengeteg hozzáadott korpa miatt óriási adag lett :-)

köszi a receptet!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Thu, 2012-01-26 21:02

2012.01.19 20:01
Tuvia13

én eddig a normálból csináltam, és mindig jó volt, mert leforrázod; de ha apró szeműből csinálod, valószínűleg homogénebb lesz a fasírt (nekem néha kiállnak a pelyhek, de sosem esett még szét)

Ja, és ízesítsd nagyon erősen, mert a zabpehely szerintem eléggé semlegesíti az ízeket

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Mon, 2011-08-22 11:45

Köszönöm :) egyébként az is! Nincs benne mócsing, meg kétes eredetű darálthús :) Nekem mindig is ez volt a bajom a hamburgerhúsokkal. :D

581
hamburger zsemle 4 db
lila hagyma 1 nagy fej
kígyóuborka 1 db
salátalevél 4 közepes db
paradicsom 2 kis db
sajt 10 dkg
mustár 1 ek
ketchup 1 ek
zabpehely 25 dkg
zabkorpa 2 ek
mustár 1 ek
lila hagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
majoranna 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szezámmag 1 ek
napraforgó olaj 2 ek