Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vega korma hamis karfiol piláffal

Vega korma hamis karfiol piláffal
Vega korma hamis karfiol piláffal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver Spórolj Jamievel című műsorában láttam ezt a remek receptet, és rögtön tudtam, hogy ki kell próbálnom. Nagyon jó alternatíva a házhozszállítós indiai helyett, ráadásul a köretnek köszönhetően alacsony a kalóriatartalma is. Biztos, hogy sokszor készítem majd. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulapelyhet pirítsuk meg egy nagy serpenyőben, míg aranybarna nem lesz, majd tegyük félre. Hámozzuk meg az édesburgonyát, vágjuk őket 3-4 centis darabokra. Locsoljunk meg olajjal a serpenyőt, forrósítsuk fel újra és dobjuk bele az édesburgonya darabokat. Süssük egy öt percig, vagy amíg a darabok aranybarnák nem lesznek.
  2. Közben aprítsuk fel a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a koriandert és a chilit. Adjuk hozzá a burgonyához a curry pasztával együtt és főzzük 5-10 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul. Nyugodtan locsoljuk meg még olívaolajjal, ha szükségét érezzük.
  3. Adjuk hozzá a csicseriborsót a levével együtt, és öntsük fel a forrásban lévő vízzel. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 30 percig.
  4. Ezalatt vágjuk le a karfiol leveleit, néhányat aprítsunk fel és adjuk a curryhez. Szedjük darabokra a karfiol fejét és tegyük a rózsákat egy késes betétű robotgépbe, majd addig aprítsuk őket kis, legfeljebb rizsszem nagyságú darabokra.
  5. Tálalás előtt tegyük át egy mikrózható edénybe, fedjük le folpackkal, és a legmagasabb fokozaton forrósítsuk 7 percen keresztül.
  6. Mikor a curry elkészült, adjuk hozzá a joghurtot, egy fél citrom levét és a feta sajtot. Keverjük jól el, majd tálaljuk a karfiollal együtt, szórjuk meg a pirított mandulával, a koriander levéllel és egy kis feta sajttal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 707
elküldve: 2
receptkönyvben: 343
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges curry, zöldség korma, indiai zöldséges curry

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eshu
Eshu Wed, 2014-07-16 20:16

A korma az egyik curry féle - az amit krémesre főznek kókusztejjel vagy joghurttal.

judge
judge Tue, 2014-04-29 20:08

Épp most láttam, és rákerestem, köszönet érte! ( nem értettem a nevét, még nem hallottam a korma nevet) Veszek holnap karfiolt, a többi van itthon, nagyszerű lesz!

609
mandulapehely 1 ek
édesburgonya 2 db
olívaolaj 5 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
koriander 0.5 csokor
chili 1 db
curry paszta 1 ek
csicseriborsó 40 dkg
víz 600 ml
karfiol 1 nagy db
citrom 1 db
feta sajt 5 dkg
joghurt 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint